welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Leeuwenvoer?

 

7-8-2015 Bagani

De zon komt op als we Halali verlaten voor het laatste stukje Etosha. Echt op nog geen 2 minuten rijden ligt er een mooie leeuw. Hij brult een paar keer en sjokt een paar meter om weer neer te ploffen. Top begin van de dag!
We zien links en rechts weer wat wild en maar liefst 3 neushoorns! Niet slecht.

Wat wel slecht was…of in ieder geval erg slecht uit kwam is de lekke band die we kregen in het park. Je mag de truck niet uit in het park i.v.m. mogelijk opeet gevaar. Maar je zult wel moeten als je voorband het voor gezien houdt.
Ik positioneer dus op iedere hoek van de truck een persoon die moet uitkijken. Wijs 3 heren aan die Walt mogen assisteren met het zware werk van bouten losdraaien en banden slepen en vraag de rest in de truck doodstil te blijven zitten aangezien de truck op een krik staat en er iemand half onder ligt.
En die iemand ben ik op een gegeven moment.

 

  

 

Nu is een lekke band nooit tof maar in een nationaal park is het een uitdaging om het wisselen veilig te laten verlopen en dit is uitgerekend de aller langste rijdag. We zijn dus niet heel gelukkig met de vertraging die we hebben op gelopen.
We komen na 18.00 en dus in het donker in Bagani aan.


De hotel heeft een nieuw management en de eerste indruk van de man is niet een al te beste. Mijn groep heeft namelijk niet genoeg te eten gehad. Halverwege de gang naar het buffet waren er al potten leeg. Dus ik vertel hem dat. Hij reageert lomp en defensief. Begint een heel verhaal over hoeveel vlees hij had ingekocht en dat mijn groep te veel eet. En hij wijst me er op dat ze blijkbaar helemaal niet zo veel honger hebben aangezien er halve toetjes terug komen. En dat was het punt waarop mijn vriendelijkheid een beetje op was en ik mijn lompe zelf maar eens uit de kast haalde.
Ik liet hem fijntjes weten dat de desserts terug komen omdat mensen het niet lekker vinden, net als de koude erwtensoep, de maismeelpap en het aangebrande vlees. Dat ik van hem verwacht dat ie niet tegen me gaat blaffen maar dat ie iets zegt als “sorry, wat vervelend”. Erger nog… dat ie dat tegen mijn groep gaat zeggen en ze een korting aanbied.
Nou, of ik gek was geworden! Er was absoluut geen ruimte voor korting. Hij had immers 5 kilo vlees gekocht voor 22 man!
Ik keek hem even aan en zei: “jij zegt een oud collega te zijn en voor dezelfde organisatie te hebben gewerkt als ik….en toch denk je dat ik dom ben? “ “je weet dat ik ook kook voor groepen van dit formaat???”. Ik reken even voor hem uit wat hij aan ingrediënten heeft gekocht en wat die ongeveer kosten. Wat dat in totaal is en wat hij er voor vraagt. Het kan niet zijn dat hij meer dan €30 heeft uitgegeven voor de totale boodschappen. Waarschijnlijk idd €25 aan vlees! Dat wel. En hij stopt zometeen €250 in zijn zak…en dan is er geen ruimte??
Nou, ik moet morgen maar met zijn vrouw praten. Dat lijkt mij een prima plan.

 vorig verslag

 volgende verslag