welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Ongelooflijk vervolg

 

6-8-2015 Etosha
Als de zon op komt staan we klaar om Etosha in te rijden. Het eerste deel van de ochtend zien we weinig. Dat kan zo eens gebeuren.  Tegen een uur of 10 zijn we weer terug bij Halali kamp waar iedereen kan plassen en ik kan zien of kantoor eindelijk een sms heeft gestuurd met een antwoord op een zeer prangende vraag. 
Het antwoord is niet wat ik wil maar vooruit. Zou alleen leuk zijn geweest als ze me dit eerder hadden gegeven aangezien ik de vraag al 3 keer heb gesteld in de afgelopen weken. Ik wordt er soms een beetje moe van dat dit dan tot het laatste moment blijft liggen. Als ik het antwoord gister al had gehad dan hadden we voor vandaag een andere en betere dagindeling kunnen maken.

De rest van de ochtend besteden we aan gamedriven richting Namatoni. Op dit stuk druppelen al de dieren die je wilt zien langzaam binnen. Klein persoonlijk hoogtepuntje is de African Wildcat die langs de weg rent. Zeer uitzonderlijk om die te zien. Voor Walt de eerste keer zelfs en voor mij de tweede ( vorig jaar in Kruger was nr1)

En dan gebeurd er iets spectaculairs. We stoppen bij waterhole Chudop. Daar waar vorige keer kudu in lag. (lees evt eerst even wat er aan vooraf ging!)
Er ligt nu een hyena te snorkelen. Op zich al een bizar gezicht en zeker niet alledaags. Maar dan komt er iets waar Walt en ik van achterover slaan en de rest van de truck ziet (nog) niet in wat hier bijzonder aan is.
De hyena komt boven met een poot van…… een kudu! Er ligt overduidelijk een kadaver in het water. Hij krijgt hem alleen niet boven. Het kan bijna niet anders dan dat dit de kudu van een paar weken geleden is!!!
Hoe bizar is het dat wij bij de waterhole zijn precies in het kwartiertje dat de hyena aan het duiken is? Zo te zien komt hij hier met een regelmaat heen, wachtend op de dag dat er stukken Kudu losrotten en hij ze kan op eten…maar toch.

de situatie zoals hij was op 30-6-2015

En wat we vandaag zagen. 5 weken later

Blub blub

Tadááá

 How bizar?

 

De groep kan lunchen bij het restaurant van Namatoni en wij maken achter op het kampeerterrein een tonijnsalade. Ook helemaal niets mis mee.
Na de siesta rijden we weer rustig terug richting Halali camp.. Drinkende giraffes, olifanten, neushoorns in de verte. Nog eens een leeuw. Een prima ritje dus.

’s Avonds braaien we. Lekker zelfgemaakt kruidenboter brood. Bij het kampvuur. Het is niet koud vannacht. Ik vraag Walt eens te omschrijven hoe het voelt om malaria te hebben. En ik krijg een zeer uitgebreid verslag. Ik slik voortaan weer trouw al mijn pillen!

 vorig verslag

 volgende verslag