welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opgelucht

 

4-8-2015 Kamanjab

De dag start met mist. We rijden over de zoutwegen richting de zeeleeuwen. De weg is nat van de mist en dan is zout dus gewoon glad.
De zeeleeuwen stinken weer lekker. Ik blijf mooi in de truck zitten. Krantje lezen van Walt.

We rijden terug naar Hentiesbay voor de lunch. Ik check mijn mail. En heb een zeer verrassend antwoord van Nomad. In plaats van mijn doodvonnis getekend te hebben lijk ik respect afgedwongen te hebben. Wiehoe!!!
We krijgen excuses en het budget wordt aangepast.  Walt vraagt tot 3 keer toe of ie de mail nog eens mag lezen. Hij vraagt me ook hoe ik die veer in mijn kont wil hebben …hahaha. Kortom. Ik kan weer opgelucht adem halen.

Na de lunch is het een lange rit richting Kamanjab. Volgens de Herero dames langs de weg zijn de woestijnolifanten gezien de afgelopen dagen dus we houden onze ogen open maar zien niets.
In het hotelletje staat weer een leuke maaltijd klaar. Ze zijn hier zo klein en doen zo hun best!

Ik loop nogal achter met mijn financiële administratie dus ga die na het eten doen.

5-8-2015. Etosha
In de ochtend zetten we de groep af bij het dorpje van de himba’s.
Walt neemt me mee naar achter op het terrein waar het huis staat van Debbie en Duncan. Handig om hen te leren kennen aangezien ze de campsite runnen waar Shoestring verblijft. Verderop op hun terrein staat een heel apart bouwwerk. Het is ooit gebouwd als decor voor een film en is nu een bizarre overnachtingsplek in de rotsen. Ik wil hier wel een keer komen om te slapen!


We rijden een stuk en lunchen bij Ombinda. Dan richting Etosha. We zien niet extreem veel maar wel een leeuw dus dat is altijd een mooie bonus en …..midden op de dag…. Een honingdas!!! Nog nooit eerder gezien! Ook voor Walt is het de eerste keer. En dit is de 104de keer dat hij deze route doet!

De groep heeft mooie huisjes in Halali camp en Walt en ik kamperen.
We koken dus ook zelf bij de truck. En soms is het gewoon heerlijk om te klooien met vuurtjes maken en zo. Ik maak een heerlijke kip met honing mosterd, al zeg ik het zelf. Brullende leeuwen op de achtergrond maken het outdoor gevoel helemaal compleet.

 vorig verslag 

 volgende verslag