welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Val in ravijn

 

31-7-2015 Hammerstein

We laten Ai Ais achter ons en gaan richting Sossuvlei. De eerste stop is het roadhouse met de leuke toiletten. Daarna stoppen we bij het hotelletje in Seeheim om kuduworst te kopen. Bethanie is de volgende plaspauze en dan door tot de lunch bij helmeringhausen. De groep gaat bij het restaurantje eten maar er is iets mis met het budget dat Walt en ik mee hebben gekregen om uit te geven aan eten. Wij maken dus een boterham bij de truck.

Weer onderweg lopen er plots twee batear foxes. Nog nooit eerder gezien.
De stop bij het wevernest was weer succesvol. Een paar tuinde volledig in mijn nepverhaal.
We sturen de groep vooruit. Laat ze maar lekker lopen langs de weg en uitwaaien.

Vlak voor Hammerstein zien we de eerste giraffes. Ik weet dat ze hier zitten maar ik had ze hier nog niet eerder gezien.
Bij de lodge zijn de tamme caracals er niet meer. Jammer, ik had er naar uit gekeken er weer eentje mijn kamer in te lokken. Bij de gratie van de manager mogen Walt en ik gratis mee eten in het restaurant vanavond.

 

1-8-2015 Sesriem
Het ontbijt is vandaag echt gruwelijk vroeg. Om 4.30! en dan snel in de truck en rijden richting de entree van Sossusvlei. We staan mooi in de rij voordat de zon op komt. We verliezen onze koppositie omdat 20 man moet plassen….maar goed.
We stoppen niet eerst bij Dune 45 maar rijden gelijk door naar deathvlei. We kunnen gelijk mee met de jeepjes de vlei in zonder een uur te wachten in de rij. Fijn!
Walt neemt de groep mee en ik blijf achter om administratie te doen en een snack klaar te maken.
We zitten midden in de woestijn dus zet ik een kommetje water buiten. Tot de rand gevuld maar na een uur is de bodem al in zicht. De vogeltjes verdringen zich er om

Na de stop bij Dune 45 rijden we naar Sesriem campsite waar de groep kan lunchen terwijl ik probeer tours te boeken via de telefoon in swakopmund. Met beperkt bereik blijft dat een uitdaging.

We rijden naar Sesriem Canyon. Walt loopt voorop het ravijn in en ik grap nog dat ik de bezemwagen ben. En helaas was ik dat ook. Op een steil stuk is iemand van de groep uitgegleden en de enkel ziet er niet top uit. Ik klim weer omhoog om ijs etc te gaan halen.
Wanneer ik terug keer is ze al begonnen aan de weg omhoog.
Walt neemt de groep verder het canyon in en geeft de uitleg terwijl ik boven met koelelementen de schade probeer te beperken.
Het lijkt niet al te ernstig. Ze kan de enkel nog redelijk alle kanten op bewegen en ook lichtje steunen op de voet.

Bij het hotel zetten we haar af voor de deur van haar huisje en bij het restaurant regel ik dat ze eten op haar kamer kan krijgen.

Walt en ik koken achter op het terrein bij de truck. Lekker braaien al staat er wel een fiks fris windje

 vorig verslag

 volgende verslag