welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Giraffe opslagplek

 

28-3-2015, Sesriem

Ben niet echt uitgeslapen als om 5.45 de wekker gaat. En ik ben ook onaangenaam verrast dat het toiletgebouw maar 1 douche heeft en dat die op dit tijdstip gewoon bezet is!

Om 7.00 rijden we weg. Het is nu nog heerlijk koel. En ’s ochtends vroeg valt er al wild te spotten. Een kudu, een paar springbokjes en struisvogels.
Pandora’s box is weer een hit bij de canyon roadhouse. Na deze koffie en souvenirstop rijden we richting Seeheim. De tamme Oryx heeft geen interesse in verse blaadjes.
Bij dit hotel gebruiken we even het toilet en ik koop er droge worst van Kudu voor de groep.

In Bethanie snel even water scoren en brood. Biltong hoeft niet meer want de beroemde slager is overgenomen door een ander en de Biltong is niet meer wat het geweest is. Erg jammer.

We lunchen bij Jelmeringhouse. En schattig klein restaurantje waar je het hek goed moet sluiten om de rond lopende dieren niet te laten ontsnappen. Er ligt een jonge springbok op het grasveld. Je kunt hem gewoon aaien. Leuk want zo kan je de rugflap van dicht bij zien en zelfs voelen. Uniek!

Na de lunch ga ik even achter in zitten zodat iemand anders voorin kan zitten om de route een beetje te filmen.
Op een mooi recht stuk moet iedereen de bus uit en even lekker de benen strekken. We lopen een stuk. Zo zie je voetsporen en kleine plantjes en ervaar je hoe hard het waait op zo’n vlakte.

We stoppen bij een enorm nest van de wevervogel. En op een eerdere reis heb ik van Walt echt een mega grap geleerd en ik mag hem in de praktijk gaan brengen. Even kijken of ik de groep kan wijs maken dat het de grasverzamelplaats is van een giraffe.
En ik moet mijn gezicht dan natuurlijk in de plooi houden wat niet mee valt als Walt gekke bekken trekt. Maar…..ze trappen er allemaal vol in. Als ik ze uit de droom help kan de helft er om lachen en de rest kan het niet zo waarderen dat ze in de maling genomen zijn. Walt doet er nog even een schepje boven op door er op te wijzen dat grazende Giraffe’s ook nog nooit gezien zijn. Dat ze alleen bladeren van bovenop een boom eten ;-)

Gelukkig weet ik ze een redelijk uitgebreid en goed verhaal te vertellen over het gedrag van de sociabel weaverbird en hebben ze het me alweer vergeven tegen de tijd dat we in stappen.
Walt pakt een minuut later de microfoon om te zeggen dat iedereen links moet uit kijken naar giraffes maar gek genoeg worden we niet meer geloofd. Jammer want we rijden langs een gamefarm waar wel degelijk ook giraffes leven.

Om 17.00 zijn we bij Hammerstein Lodge. Bij de receptie loopt al een tamme Caracal. Dat is een kat die een flinke slag groter is dan een huiskat met pluimen aan zijn oren.

Simone helpt me met het klaar maken van het ontbijt van morgen terwijl een andere tamme Caracal om ons heen loopt, kopjes geeft en met steentjes speelt.
zo gaaf!

Tijdens het avondeten wordt ik geroepen door de manager. Ik moet even bij Walt komen kijken. Hij zit in de lounge rugby te kijken. Niets bijzonders maar de Caracal heeft besloten zich te nestelen bij hem op schoot en op zijn vinger te sabbelen alsof ie aan het zogen is.
Hoe schattig!

Als ik naar bed ga zit de Caracal voor mijn deur en rent met me mee naar binnen. Hmmm… hij springt op bed en ik vraag me af wat ik met deze kans moet. Slapen met een Caracal. Ik ga er voor. Vind het zo gaaf. Tevreden ligt ie op mijn voeteinde. Maar na een uurtje begint ie rond te drentelen en zet ik hem de kamer uit.

 vorig verslag   

 volgende verslag