welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

slapend plantje

 

27-3-2015, Fish River Canyon
Vandaag mag er uit geslapen worden! We gaan pas om 10.00 weg. Ik zit dus ook lekker voor mijn kamer op het terras met een kopje thee wakker te worden. Het leven is zo slecht nog niet.

Bea is vandaag jarig dus ik plant een kaarsje in een muffin om de dag goed te beginnen en hang slingers op in de bus.
Vandaag gaan we richting Ai-ais en de fishriver canyon. Maar niet voordat er alcohol is ingeslagen voor bij de zonsondergang vanavond.
We zien onderweg al weer wat wild. Een kudu en een springbokje.
Bij de fotostop van een in de horizon verdwijnende weg door het kale en ruige landschap probeer ik een slapend plantje tot leven te wekken. 1 drupje water is voldoende om hem open te laten gaan.

Rond lunchtijd zijn we in Ai ais. Na de lunch met de verjaardagstaart verdwijnt iedereen richting het zwembad dat gevuld wordt met water uit een warmwater bron. Als Walt en ik klaar zijn met de financiële administratie sluiten we bij ze aan.

Ik vind het water wel lekker maar verkoelend is het zeker niet op deze warme dag. De woorden: “dit is soep” valt een paar keer.
Ik sta, al schouder verbrandend in het water met Martin te praten als er iemand van het personeel me er uit komt plukken. Ik moet me melden bij de receptie.
Het blijkt dat in de lodge waar we vanochtend vertrokken zijn de jarige job haar Ipad heeft laten liggen. Super dat ie gevonden is maar hoe gaan we die nu weer hier krijgen? Noroshama gaat er over nadenken. Omdat ik op het punt sta om te vertrekken naar de canyon moeten we nog bedenken hoe we contact gaan onderhouden. Want bereik hebben met je telefoon is hier een zeldzaamheid.

Om 16.00 rijden we in ruim een uur naar de Fishriver Canyon. We spotten onderweg nog een kudu en struisvogels.
Ik geef een uitleg over de canyon bij de punt en spring dan in de truck om naar het uitzichtpunt te rijden. Daar zet ik alle spullen voor de borrel klaar.

Het is donker als we weer ruim een uur terug moeten rijden en dan is het extra goed op letten op wilde dieren. Wij zien een paar keer iets over de weg schieten dat sneller weg is dan wij er melding van kunnen maken bij de groep. Maar hun allereerste Zebra’s spotten we wel goed. Ik kan mijn nieuwe zaklamp gelijk goed in zetten en ik kan zeggen dat ik zeer tevreden ben over de kracht van zijn bundel.

We komen om 20.30 aan bij het hotel en het eten staat al klaar voor ons. Daarna moeten Walt en ik de tent op zetten want in dit resort hebben we geen kamer. De truck die we mee hebben is nieuw en de tenten zijn dat ook. Die zijn een stuk hoger dan de vorige. En daar kon ik al in staan. Maar in deze tent kan Walt ook staan. Leuk voor hem maar ik hoop deze tenten op een volgende trip toch niet tegen te komen. Want als een tent zo hoog is dan ik met mijn korte armpjes hem dus niet meer op zetten omdat het midden te hoog is. Hoe irritant!

Na een laatste drankje in de bar is het wel genoeg geweest. Het was eigenlijk een relaxte dag en toch ben ik behoorlijk moe.
En ik heb niets tegen slapen in een tent maar het zou leuk zijn als mensen niet in een bar blijven hangen tot 4.00 ( terwijl hij om 23.30 dicht ging).

 vorig verslag

 volgende verslag