welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

druif

 

26-3-2015, Oranje rivier.

1 van mijn gasten heeft zijn laptop ergens laten liggen maar gelukkig was die gisteravond al gevonden door de groep. Pffffiew.
Ik ontbijt snel en ga proberen de truck ietsje anders in te delen zodat ik de flessen water kwijt kan.
Om 8.00 starten we aan een lange rij dag. Oa ook omdat er wegwerkzaamheden zijn.
We lassen een plas en koffie pauze in halverwege de ochtend in Klawer. Vanaf daar klim ik even achter in om de mensen iets te vertellen over Namaqua land waar we nu door heen rijden.

In Springbok laten we de groep er uit om ergens iets te eten en rijden wij door naar het einde van het stadje om boodschappen te doen. In de Spar loopt het redelijk soepel maar de andere spullen willen niet mee werken. Er moeten dingen gekocht worden om een paar kapotte dingen in de truck te fixen. En een deken en iets bij de apotheek. Kortom, we rennen een beetje rond in het stadje en hebben zelf niet gegeten als we weer weg rijden. We beginnen in tijdnood te komen dus lunch vandaag is een wortel en een appel.
De grens overgang bij de Oranje rivier gaat echt lekker vlot. Binnen een uur hebben we alles achter de rug. Mijn workpermit is geaccepteerd. Ze vinden het prima als ik als vertaler werk ;-).
Vlak na de grens even een snelle stop bij de benzine pomp omdat diesel hier goedkoper is en er moeten simkaarten en airtime gekocht worden

Het is nog 50 kilometer rijden naar onze accommodatie van vanavond. En al snel zijn we omringd door een enorm gebied met druiven ranken. Het is werkelijk een oneindig landbouwbedrijf. De verharde weg die hier ligt is er ook uitsluitend en alleen maar vanwege dit bedrijf. Alle tafeldruiven zijn voor de export en omdat het hier zo heet is zijn die drie maanden eerder rijp dan in bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Mocht je in Nederland ooit een doosje tegenkomen afkomstig uit Namibië dan komt die 100% zeker hier vandaan.

De lodge is een plaatje. Gelegen aan de Oranje rivier. Een mooi aangelegde tuin en enorme waterpartij. Het doet een beetje aan een resort op Bali denken behalve dat die niet omringt wordt door oranje woestijnbergen.
De kamers liggen allemaal rond de vijver en de douche heeft geen raam maar gaas waardoor je al douchend kunt genieten van het uitzicht.

Snel spullen wegleggen om de zonsondergang nog mee te kunnen maken. Er staan al twee mannen ons vlees te braaien. Heerlijk buiten zitten eten. Vakantiegevoel!

De alcohol vloeit weer gezellig maar ik ga op tijd richting kamer. Nog even wat papierwerk doen.
Maar ik krijg mijn telefoon maar niet op Namibië ingesteld dus ik loop terug naar de bar om de barman te vragen om mij te helpen. Walt komt een drankje bestellen en zijn beklag doen. Hij is een beetje dronken. Onder normale omstandigheden is ie al een man van heel veel woorden maar nu doet ie helemaal uren om tot zijn punt te komen. Hij is een beetje opstandig. Het komt er op neer dat ie het heel moeilijk vind om niet de reisbegeleider uit te hangen. Wat betreft informatie geven. Dat ie mij ruimte moet geven terwijl ie het liefst de hele dag zelf de microfoon ter hand zou willen nemen. Vroeg naar bed zit er niet meer in maar na een flinke bespreking heb ik hem er van overtuigd dat het mij geen fluit uit maakt wat ie in de avonduren allemaal verteld over zijn land. Als ie mij maar respecteert met de informatie die ik wil en moet geven. En dan mag hij zo meteen in Sosusvlei uit zijn dak gaan en al zijn info delen. Want zoveel als hij weet zal ik wel nooit weten over de woestijn.
Afijn, brandje geblust.

  vorig verslag

  volgende verslag