welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

wijntje?

 

25-3-2015. Citrusdal

De dag start met bellen naar het tourbedrijf die mijn groep gister mee op pad had. Iemand is een tas met een deel van zijn camera vergeten. Gelukkig is de tas gevonden en komen ze hem brengen.
Ondertussen komt de truck voor rijden en gaan we voor het eerst laden. Jammer genoeg hebben 6 mensen het zeer dringende advies van de koffermaten genegeerd. Die passen dus niet in de kluisjes. Dan is het mazzel dat we met 12 man zijn en niet met meer want nu kunnen de achterste 4 stoelen nog gebruikt worden om ze op te stapelen.

Het is een prachtig heldere dag en wij staan om 8.30 aan de voet van de Tafelberg. Er zijn nog geen rijen bij de lift en hij ligt er volledig helder bij. Ik was eigenlijk van plan mee omhoog te gaan aangezien 2003 de laatste keer was. Maar ik moet wachten op het busje dat de tas terug komt brengen. Nou ja, volgende keer beter.
Om 10.00 is iedereen weer beneden en rijden we Kaapstad uit. Omdat het zo helder is rijden we een klein stukje om naar een baai waarvandaan je de stad in zijn volle glorie van over zee ziet liggen. Tabelmountain viewpoint. Robbeneiland voor je neus en erachter de tafelberg. En het is niet eens heiig vandaag. Onderweg zijn we ook nog flamingo’s. Mooie bonus!

Na een lekkere lunch bij een klein restaurantje op de route rijden we door naar de Pikenierskloofpas. En het trekt dicht en het begint te regenen.
Bij een klein guesthouse heb ik via via een wijnproeverij geregeld. Heel schattig kleinschalig.
Ik loop wat rond op het terrein en praat wat met de eigenaar. Maar die regen maakt de boel toch ook best fris. Na een uurtje zit het proeven er op en is het ook weer net droog geworden.
Nog geen kwartier later komen we aan bij ons hotelletje in het plaatsje Citrusdal. Nadat de kamers geïnspecteerd zijn gaat een deel van de groep even de straat op en een paar mensen gaan zitten lezen of zwemmen.
De glazen wijn bevatten hier meer vloeistof dan een blikje cola. Grappig gezicht iedereen aan zo’n mega bel. Na het eten verhuisd iedereen weer terug naar de binnentuin. Gewoon omdat het lekker is om buiten te kunnen zitten terwijl het eigenlijk best fris is.

Ik geloof dat ik als eerste af haak. Hoewel het buiten fris is mag de airco in de kamer wel aan. Daar is het plakkerig warm. Lekker douchen en er op tijd in.

 vorig verslag

 volgende verslag