welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

radiator lek

Dinsdag 3-11-2015, Victoria Falls

We verlaten Victoria Falls en tellen 14 politiecontroles op de weg naar Bulawayo en moeten 1 boete van $5 aftikken voor 4 kilometer te hard rijden.
Valt nog alles mee.
In Bulawayo komt Ian zijn bevlogen verhaal vertellen over de wandelsafari met de neushoorns en dan rijden we richting het Holiday inn hotel. Snel even naar de supermarkt om wat eten te kopen aangezien ik geen us$22 ga betalen voor ontbijt.

Woensdag 4-11-2015, Bulawayo

De groep is de hele dag op pad en ik zit de hele dag achter de computer. Nou ja, behalve dan als Gerhardt vraagt of ik wil weten hoe de buitenlucht er uit ziet en even mee wil tanken. We rijden daarna nog even kriskras door de stad als verse toeristen. Wel even een grappig om andere straten te zien dan de 4 die ik normaal gesproken zie. Het is ooit een mooie stad geweest maar daar is niets meer van over.

Donderdag 5-11-2015 Tshipise

Het is een flinke dag rijden van Bulawayo naar Tshipise. De truck heeft al een paar dagen wat last van een lek in de radiator maar die wordt nu zo erg dat we onderweg moeten stoppen om te voorkomen dat de motor oververhit en omdat we water bij moeten vullen.
De notoire grensovergang ziet er in eerste instantie beroerd uit. Maar we zijn er toch binnen de 2,5 uur doorheen. En dat is niet slecht voor Beitbridge. Tegen 16.00 komen we aan bij Tsipise en kan iedereen genieten van de warmwater bron. Zelfs mijn bikini komt voor het eerst uit de tas.

Vrijdag 6-11-2015, Pretoria

We sluiten de reis af in Pretoria waar we aan het einde van de middag aan komen. Het laatste gezamelijke diner is in la Pentola. Dat was me de vorige keer meer dan goed bevallen. Ze doen aan fusion voor normale prijzen. Ik start met een vrigin berrycocktail. Dan heerlijk gegrilde calamari in een citroen/thijm botersausje en dan de klapper van de dag. Zalm geroosterd in maanzaad met cottagecheese dat gezoet is met aarbeiensap en nootjes bevat en daarop aardbeien. Je moet er maar op komen maar het was heerlijk!

Zaterdag 7-11-2015, Midrand

Het merendeel van de groep gaat op Soweto tour. De tassen gaan in de opslag en als iedereen weg is ga ik kijken of ik een kapper kan vinden. Ik vind er wel eentje maar ze heeft geen tijd. Jammer. Terug in het hotel ga ik lekker achter de laptop zitten om foto’s te ordenen. Tot Gerhardt me belt met de vraag of ik mee ga lunchen. Ik vind het wat vroeg maar ok. Totdat ik beneden kom en hij zegt dat we moeten opschieten. Huh? Wat blijkt, op mijn tablet is het Nederlandse tijd dus ik denk dat het 12.00 is maar het is dus 13.00 en we moeten om 14.00 de truck laden en vertrekken. Ik ben blij dat hij me heeft opgepikt voor de lunch!

Nadat we iedereen hebben uitgezwaaid op de luchthaven rijden wij richting de lodge van Nomad. Gerhardt neemt echter een afslag te vroeg en geeft me onbedoeld een zeer uitgebreide tour van een township. Dit is ook het moment dat de truck besluit te oververhitten dus we moeten haar aan de kant zetten en wachten tot de boel is afgekoeld zodat we weer water kunnen aanvullen. Niet de meest ideale plek om dit te doen maar de mensen kijken niet op of om.

Bij aankomst in Belvedere wacht me een onaangename verrassing. De transfer die ik van mijn baas moet nemen maandag om van Johannesburg in Kaapstad te komen blijkt er helemaal niet te zijn en ze hadden ook niet echt gerekend op ons qua overnachten. Lekker is dat!
Uiteindelijk komen niet alle betalende gasten opdagen dus in de avond kunnen we allebei een single room krijgen.

 vorig verslag