welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Slave Lodge

 

24-3-2015, Kaapstad

Om 7.00 zit ik aan het ontbijt en informeer hoe iedereen geslapen heeft. Ik heb nu al alle namen onder controle. Het is een wonder!
Om 8.30 zijn de eerste problemen en vraagstukken opgelost en stop ik ze in een busje voor een volle dagtoer naar Kaap de goede Hoop. En dan komt Simone naar beneden met wie ik ontbijt en wacht tot Vashti van Nomad er is om haar op te halen. Als ik Vashti gedag geknuffeld heb en Simone weg is kan ik aan de slag. Ondertussen is het alweer 10.30
De groep heeft me gevraagd stekkers voor ze te kopen omdat het mannetje nog niet open was, ik moet nog een flink rondje bellen voor het programma van morgen en ik moet lopend de boodschappen doen om de truck te bevoorraden. Nu heb ik heel weinig nodig maar moet toch 4 keer lopen.  Om 15.00 ben ik klaar.

En wat doe je dan met je tijd. Ik wil in de buurt van het hotel blijven dus ga ik naar de Slave lodge die er achter ligt. Een zeer interessant museum. Ook met een paar schokkende feiten over moderne slaven. 124 miljoen kinderen werken er op dit moment in de wereld onder onmenselijke omstandigheden. En de mensenhandel is ook aan het opbloeien. Leren we dan niets?

’s Avonds gaan we met z’n allen eten bij Mama Afrika. Simone wordt later gebracht door Walt want zij is vandaag langs geweest op kantoor. En bij een wijnboerderij. Die schakelt dus gelijk over op de cola. Ik heb een heerlijke struisvogelbiefstuk. Leuk om de groep een beetje te leren kennen. Het lijkt een leuk gemêleerd gezelschap.

 vorig verslag

 volgende verslag