welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Zwemmende olifanten

Zaterdag 31-10-2015

We vertrekken vroeg voor de lange rit door de Caprivi strook. De grens met Botswana verloopt redelijk soepel dus we zijn op tijd in Kasane voor de lunch. En daarna staat de bootcruise in Chobe op het programma. En ik ga daar altijd graag op mee. Deze keer hebben we enorme mazzel als 2 olifanten op hun gemakje tussen onze boot en een andere het water in gaan en lekker gaan badderen. Uiteindelijk steken ze de hele rivier tussen ons in over. Mooi!

Mijn oom lijkt nu stabiel te zijn. Pfffff

Zondag 1-11-2015

Een groot deel van de groep gaat op landsafari in Chobe. En als ze terug komen stapt een deel bijna furieus uit. Ik hoor het even aan en ga vragen bij de ranger wat er heeft gespeeld. Om eerlijk te zijn lijkt het vooral een teleurstelling te zijn omdat er aannames gedaan zijn. Zo denken de klanten dat ze door het formaat van de jeep niet bij het water konden komen. Terwijl de ranger uitgelegd heeft dat het park ieder voortuig een route toe bedeeld en dat ze daar niet van mogen afwijken.

Tijden de brunch suddert de onrust flink door dus ik kom er maar eens tussen. Ik leg nogmaals uit wat ze eigenlijk al weten en haal zo toch een deel van de angel eruit. Grappig genoeg volgen er nu 2 dagen waarop de niet boze mensen me komen vertellen hoe speciaal de safari was aangezien ze een groep hyena’s hebben gezien en een leeuw die stervende was

En dan richting de grens met Zimbabwe. Gerhardt is zeer benauwd omdat hij hier wel eens 4 uur heeft gestaan midden op de dag maar ik heb alleen maar goede ervaringen. Ik ben dan ook heel blij dat we er in iets meer dan een uur door heen zijn!

In Victoria falls rijden we een rondje en checken dan in bij het hotel. Ik ga tours regelen en de mensen gaan langs de souvenir kraampjes of al naar de waterval.
We vragen wie er zin heeft om met ons ergens te gaan eten en voor we het weten gaan alle vingers omhoog. Met 21 man sterk gaan we dus in een shuttle naar Azambezi waar een prima buffet is. De nomad groep met Laban en Puma is er ook

Maandag 2-11-2015.

We hebben relatief weinig te doen en zijn daar van 11.00 tot 17.00 mee bezig. Naar het roadtax burotje, zorgen dat de t-shirts er zijn en betaald worden, naar de vriezer laten kijken, de truck laten wassen bij Dings en hem een logo laten ontwerpen, ijs halen voor de vriezer, naar restaurant buiten de stad rijden om te zien of het wat is, naar het beroemde Victoria Falls hotel rijden omdat we er beide nog nooit zijn geweest en het een toeristische attractie is…enz enz

’s avonds gaan we eten bij het Victoria Falls hotel. Het buffet is erg goed. Ze hebben zelfs lekkere sushi. De band en dans is ook erg goed. Ik ben van plan om hier vaker terug te komen want de prijzen liggen gelijk aan die van andere restaurants.

 vorige verslag

 volgende verslag