welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Schrikken

Dinsdag 27-10-25.

In de ochtend gaat de groep op een excursie naar een schooltje en een dorpje. En ik heb iemand die naar de tandarts moet maar ik mag/hoef niet mee van haar.
Ik ga proberen een slaapplek te boeken in Kaapstad. En dat is knap lastig. Alles wat een beetje gunstig is gelegen is vol geboekt.

De groep komt flink verhit terug en niet iedereen is blij. Snel lunchen en hopen dat Gerhardt op tijd terug is van zijn rit naar het stadje om te tanken.

Na de lunch rijden we richting Bagani. En daar is het druk. Ze hebben voor Gerhardt en mij geen accommodatie maar een tent. En hoewel dit eigenlijk meer een kamer van tentdoek is en er een badkamer bij zit is het niet zo erg. Maar kanonnen wat is het heet binnen! Mijn tent heeft de gehele dag zon. Het is ergens in de 40 graden dus ik heb het warm en hoop een koele douche te nemen. Maar de zwarte waterleidingen liggen hier bovengronds dus mijn koudwaterkraan geeft bloedheet water.

Ik lig er vroeg in en heb me helemaal ingepakt in de klamboe. En toch is er midden in de nacht eentje binnengekomen die me uit mijn slaap houdt en me prikt in mijn gezicht. Charming.

Woensdag 28-10-2015 Okavango

We gaan de grens over met Botswana en richting de Okavango Delta en rijden door Babwatwa national park. Officieel mag je niet stoppen maar als je een sabelantiloop ziet dan doe je dat natuurlijk wel even.
We lunchen bij Drotsky en ik regel een boottripje voor de groep. Anders is de hele middag alleen maar zwembad hangen.

Gerhardt en ik zitten in huisjes die een stukje verderop aan de rivier liggen. Bij de campsite. En daar is gister een grote natuurbrand voor de deur geweest. En we hadden begrepen dat het extreem dichtbij was gekomen maar als we zien dat de vlammen letterlijk aan de palen van het restaurant (met rieten dak) heeft geknabbeld komt het pas echt binnen hoe close het is geweest gisteravond.

Donderdag 29-10-2015
Het is eerst 1,5 uur rijden naar de 4x4 truck die ons dieper de delta in moet brengen. Bij Guma Lagoon gaan we op de bootjes. Ik ga deze keer ook mee. Eens zien hoe ze de excursie hier uitvoeren. Het is best een mooi tochtje over het meer en daarna 45 minuten in een mokoro. Maar eigenlijk doe je na een korte wandeling hetzelfde stukje weer terug. En ik zal dan wel verwend zijn maar ik verveel me een beetje. En smelt weg.
De koude cola bij terugkomst is dan ook een feest.

Vrijdag 30-10-2015
Vandaag is de ochtend vrij te besteden bij het zwembad. En ik typ een verhaal over Spaanse les in Granada. Ach. Waarom ook niet.
Na de lunch gaan we iets nieuws proberen. We gaan eens een safari rondje maken in Babwatwa National Park. Ik knijp hem eerst een beetje want ik hoop natuurlijk wel wat te zien. Maar het park heeft in ieder geval al mooie baobab bomen en de route loopt langs het water. We krijgen dus zat antilopen te zien en gelukkig ook de rij zeldzame Sabel en Roan.
Terug in Bagani gaat de groep op een bootje naar Poppa falls en nijlpaarden spotten. Gerhardt en ik treffen de voorbereidingen voor een braai. Je moet wat als het eten van de locatie zelf vrij matig is.

Ik krijg bericht dat mijn oom met een hartinfarct is opgenomen in het ziekenhuis en al 2 operaties achter de rug heeft. Even schrikken.

 vorig verslag

 volgende verslag