welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Aftasten

Woensdag 14-10-2015, Citrusdal.

Vandaag gaan we rijden. En de groep mag zichzelf wegwijs maken in de truck. We hebben geen haast vandaag dus we lunchen rustig. De communicatie met Gerhardt verloopt prima. We hebben ongeveer dezelfde ideeën over hoe de trip uit te voeren.
Na een uitgebreide lunch stoppen we bij Guesthouse Hebron voor een wijnproefje.
In Citrusdal moet ik naar de apotheek want de keelpijn begint door te zetten en ik moet langs het politiebureau om een stempel te laten zetten op een kopie van mijn paspoort.
’s avonds is heb ik een braai geregeld in het hotel maar het is nog best fris buiten.

Donderdag 15-10-2015 Oranje rivier
Op deze dag heb ik altijd een beetje een lunchprobleem en Gerhardt stelt voor om de lunch te reserveren bij een hotel waar ik ook eerder ben geweest en hij is daar erg over te spreken. We verliezen dan wel een beetje tijd maar we gaan het gewoon eens proberen.

Na flink kilometervreten komen we bij Okiep en die lunch is werkelijk fenomenaal.
4 salades, 2 zelf gebakken broden, brie met verse kruidenroom kaas, zongedroogde tomaten mix, een enorm stuk vlees waar je plakken van krijgt met erop rode uien marmelade en blauwekaas met ananas. Goddelijk!
We hebben geprobeerd de kokkin mee te smokkelen maar ze wilde haar niet laten gaan.
De grens met Namibië duurde veel langer dan verwacht dus we kwamen toch nog vrij laat aan bij onze overnachtingsplek bij de Oranje Rivier.
Halverwege de dag ben ik mijn stem kwijt geraakt dus Gerhardt moet de mensen het programma van de volgende dag vertellen.

Vrijdag 16-10-2015.
Gelukkig vertrekken we vandaag niet heel erg vroeg want ik stap nogal gammel mijn bed uit. Er komt een flinke verkoudheid op zetten.
Na een fijn laat ontbijt rijden we gelijk richting Fish River Canyon. Daar maak ik een snacklunch klaar. plakjes brood en crackers met smeerseltjes. Vooral de vijgen jam en de meloen met gember jam zijn populair. Terwijl ik blij ben met de Thai Sweet Chilly Creamcheese. De groep gaat een stuk lopen langs de richel terwijl ik de spullen op ruim.
Onderweg naar Ai Ais zien we al vrij veel wild. Zebra’s, struisvogels, kudu’s en oryx.
Bij Ai ais gaan de meeste mensen naar de hotspring. Ik doe de afwas en zet mijn tent op. Ik heb vandaag alle uitleg over de microfoon gedaan omdat mijn stem weg is maar ik laat Gerhardt de groep het goede nieuws vertellen dat we de volgende dag om 6.30 vertrekken
J

Ik deel de tent ’s avonds met Pumu. Ze is de kok op een Nomad tour die deels parallel aan ons loopt en ze komen heel laat binnen en ze moet nog koken. Pumu is zo’n goedlachse dame dat het een plezier is om haar er bij te hebben.

 vorig verslag

 volgende verslag