welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Boeken

Zaterdag 10-10-2015, Kaapstad

Zaterdagochtend besteed ik aan papierhandel en het herpakken van mijn tas. De schaar mag weer in de dagrugzak. Ik moet naar de supermarkt voor een boodschap en uiteindelijk loopt het uit op een halve foto sessie van alle producten die zo typisch zijn voor hier. Ik kwam spontaan met het idee daar een keertje over te schrijven.
In Kloofstraat zitten dus ook allemaal leuke terrasjes dus ik zoek een plekje om te lunchen. En ik heb zowaar de eerste fatsoenlijke sushitent gevonden!
En dat zullen jullie wel allemaal suf vinden dat ik hier sushi ga zitten eten en niet op de struisvogelbiefstuk duik. Maar sushi is hier zó betaalbaar, en past enigszins in mijn sla/yoghurt voornemen.
Terug in het hotel ga ik de hele middag achter mijn laptop zitten met fantastisch zicht op de tafelberg. Als avondeten gaat er een appel in en een goed boek zorgt dat ik mezelf niet meer los kan weken van mijn bed. Ik moet echter al om 20.00 in de pyjama want de meiden zijn moe en gaan alvast slapen. Ze hebben vandaag een skydive gedaan en het schijnt dat je in een dip raakt na een adrenaline rush.  

Zondag 11-10-2015
De ochtend weer gevuld met zelfstudie en maar weer geluncht bij de sushitent. Ik heb lang na zitten denken of er iets “leuks” te doen is in Kaapstad dat ik nog niet gedaan heb maar ik kan echt niets bedenken. En er is ook niets dat ik nog wel eens wil doen. En dat heeft ook te maken met het feit dat ik eigenlijk geen geld heb. Anders had ik mijn afgelopen dagen wel anders gevuld.
In de middag dus gewoon weer achter de laptop en dan in mijn bed een boekje lezen met een kom muesli. ’s Avonds de laatste spullen op orde maken voor morgen en dan ben ik er klaar voor.

Maandag 12-10-2015
Ik check uit bij het hostel en loop naar het hotel een straat verder op. De kamers zijn uiteraard nog niet klaar dus mijn spullen gaan in de opslag. Ik regel nog wat zaken en dan wordt ik opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Er komen 19 mensen aan en dat gaat allemaal lekker vlot. In het hotel heb ik een lunch klaar staan omdat men daar waarschijnlijk wel behoefte aan heeft en de kamers toch nog niet klaar zijn. Ik vertel ze wat over de komende dagen en als iedereen zijn keuze heeft gemaakt qua excursies ga ik die voor ze boeken. De meeste mensen gaan in de namiddag de tafelberg op omdat er voor de komende dagen regen is voorspelt en hij er nu mooi helder bij ligt.
Om 19.00 heb ik alles wat ik moet doen afgerond en ga ik eten bij…de sushitent. Maar dat is ook echt de laatste keer hoor!
Terug bij het hotel raak ik in gesprek met wat mensen en in bed probeer ik mijn boek uit te lezen. Ik wíl weten hoe het afloopt maar ik val uiteindelijk in slaap

Dinsdag 13-10-2015
Ik ben ver voor de wekker wakker dus ik pak mijn boek er bij. Wat een deceptie. Het eindigt heel vaag. Alles behalve een slot. En dan staat er een pagina verder dat er nog 2 delen volgen. Ohhhhhh…. Frustratie al om.
Ik ga douchen en daarna zorgen dat de mensen op de juiste toertjes zitten. Daarna even snel zelf ontbijten en dan boodschappen doen voor in de truck. Een paar telefoontjes plegen en even een kopje thee drinken met Walt.
Terug in het hotel pak ik snel een appeltje als lunch en dan de stad in op zoek naar tassen voor 2 klanten die een te grote tas mee hebben. Ik loop de blaren onder mijn voeten (en dat zegt vooral iets over mijn schoenen) en vind ze niet. Wat ik wel vind zijn de 2 vervolgdelen op mijn boek! Yeah!!!
Vervolgens mag ik weer een halve bergbeklimming afleggen om geld op te halen bij Walt en dan weer snel terug naar het hotel want het regent.
Omdat mijn tassen strooptocht dus niet succesvol was maar met een taxi naar Downtown waar je ze op iedere straathoek kan krijgen.

’s Avonds ontmoet ik de chauffeur met wie ik de toer ga doen. Gerhardt is ongeveer van mijn leeftijd en heeft 10 jaar in Nederland gewoond. Het lijkt me een rustige een vriendelijke man. Het is alleen een beetje awkward dat ik al in pyjama in bed lig en we een kamer moeten delen. Maar goed.

 vorig verslag

 volgende verslag