welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Redder in nood

 

18-4-2015, Pretoria

Ik sta op om een deel van de groep af te geven aan de gids van de Soweto toer.
Als iedereen de deur uit is komt Walt met de mededeling dat kantoor gebeld heeft dat ze met spoed onze truck nodig hebben. We mogen redder in nood spelen.

Dus snel even de dagplanning omgooien en beginnen met het schoonmaken van Marvin. Walt doet weer eens zijn termieten ding dus tegen de tijd dat ik nagenoeg klaar ben komt ie aan kakken. En niet om te helpen maar om te kijken of ik wel al zijn spullen uit de truck heb gehaald. Ik dacht van wel maar gelukkig checkt ie nog even. Bijna zijn hele tas met was vergeten. En de arme man heeft maar 4 shirts en 2 broeken.

Als Marvin is opgehaald ga ik mijn tas pakken. En dit haat ik altijd zo van een late vlucht. Een halve dag niets doen. Ik lees dus wat, kijk wat tv, doe een dutje, ga op zoek naar lunch om er daar achter te komen dat ik mijn geld ben vergeten, loop terug naar het hotel en besluit lunch over te slaan en lummel nog wat verder.

Om 15.00 staat het vervangende vervoer klaar dat ons naar de luchthaven gaat brengen. Ik week Walt los van de tv waar een belangrijke rugbywedstrijd op is en dan kunnen we gaan.
Op de luchthaven staat de groep die met de Sowetotour is geweest  al klaar en dan komt de reis echt tot een einde. We zeggen Walt gedag. Die nog even probeert gedag te zeggen tegen me met een high five. Jammer joh, dat je een hekel hebt aan knuffels maar je krijgt er toch echt 1 van iedereen!

De groep heeft een uur vertraging dus uiteindelijk vertrek ik nog eerder dan zij. Als zullen zij waarschijnlijk nog steeds eerder aan komen.
Ik vlieg Emirates en heb zowaar een nooduitgang stoel gekregen! En dat klinkt leuk maar ik heb er niet zo veel mee. Ten eerste willen lange mensen die stoelen en lange mensen zijn vaak ook groot. Ik zit dus klem tussen twee breed geschouderde en gebuikte mannen die het heel normaal vinden dat ze de armleuning mogen gebruiken. Ik zit dus niet echt comfortabel. En op deze plek kan je wel je benen strekken maar je hebt geen zakje voor je om je spullen in op te bergen die je af en toe wilt gebruiken en je tafeltje is ook maar een halve die op je schoot leunt.
nee, de volgende keer mag de nooduitgang stoel naar een liefhebber.

 vorig verslag

 volgende verslag