welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

the only way is up

23-3-2015, Kaapstad

Het heeft vannacht gestormd! Ben benieuwd of het wat wordt met het weer vandaag. Ben wederom vroeg wakker. Vandaag komt mijn groep. Ik moet nog een paar zaken regelen maar om 10.00 ben ik daarmee wel klaar.
Walt heeft nog een aantal formulieren liggen die ik vandaag nodig heb en hij vond dat ik die maar bij hem thuis op moest komen halen. Ik verbaas me er over dat ik in zijn “heilige graal” uitgenodigd wordt want hij heeft toch al wel 10 keer verteld dat dit maar weinige gegund is. Als ik echter met 30 graden Celsius ruim een half uur de heuvel op loop begin ik te begrijpen dat het weinig te maken heeft met een eer maar dat ie vooral zelf te lui is om dat stuk te lopen. En begrijpelijk!! 
Ik kom charmant plakkend van het zweet aan. Het is wel een lieflijk wijkje met kleine huisjes en appartementen complexen. Vanaf zijn balkon heeft ie uitzicht op de tafelberg, Lions head én Signal hill!
Als een echte heer vergeet ie me een glas water aan te bieden ;-) en met de papieren en instructies op zak wandel ik hetzelfde stuk weer terug.

Precies op tijd om de eerste twee gasten binnen te zien komen in het hotel. Ze hadden een vlucht eerder dan de rest van de groep en ik was er van overtuigd ze nog wel te zien op de luchthaven maar ze zijn gewoon binnen een uur landen al in het hotel! Mega snel.
Terwijl ik kennismaak komt mijn transfer er aan en ga ik naar het vliegveld om de rest op te halen. Het begint nu net bewolkt te worden dus ik kan de groep niet trakteren op een uitzicht op de tafelberg. jammer.
De eerste indruk van de groep is goed. Ze gaan na het inchecken al snel met een stel op pad.
Als ik de tour en het restaurant voor morgen geregeld heb ga ik zelf even de straat op om wat te eten.
’s avonds een saaie avond. Geen zin om aan mijn tweede boek te beginnen want anders heb ik over 3 dagen al geen leesvoer meer en de tv is ook suf. 10 kanalen met op 7 daarvan sport….. Ik zal nooit meer klagen over teveel sport op tv in Nederland!
Ik weet nu ook weer waarom wij in Eshowe geen tv hadden en waarom dat niet erg was.

 vorig verslag

 volgende verslag