welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Soms zit het mee

 

17-4-2015, Pretoria


Ik ben de dag gestart met 3 paarden aaien. Die liepen los voor de huisjes dus ik begin mijn dag top!

Na het ontbijt rijden we richting Pretoria. Het eerste stukje route is wel leuk maar daarna is het gewoon saai.
Rond lunchtijd rijden we een stadje in maar er klopt iets niet. Het is te stil op straat. Walt vraagt me welke dag van de week het is. Vrijdag. Hmmm. Geen zondag dus. Wat is de datum? 17 april. Hmmm ook geen feestdag. Wat is hier dan aan de hand?
Onze lunchplek is dicht. En het winkelcentrum zit ook op slot. Wat vreemd.
We rijden dus maar terug naar de snelweg en lunchen bij een Wimpy langs de snelweg. Hier vragen we wat er aan de hand is. Xenofobia. Of te wel onrusten in het hele land en geweld gericht tegen de “buitenlanders”. In dit geval de Zimbabwanen. Vandaar dat het stadje dus afgesloten was.

Halverwege de middag rijden we Pretoria binnen. We vinden het hotel maar niet dankzij de route beschrijving in ons draaiboek. Gelukkig heb ik gezond verstand en een handige app.
Zodra de groep is ingecheckt ga ik als een speer achter een restaurant aan voor vanavond. Mijn vooronderzoek had helemaal niets opgeleverd. De hele omgeving lijkt restaurantloos. Ook het hotel schrok van mijn vraag. Maar de dame doet onderzoek en komt terug met 1 naam.
Walt en ik gaan er lopend heen om onderweg tot de conclusie te komen dat we het vanavond in ieder geval niet lopend doen. Ver en een niet heel erg aantrekkelijke omgeving.
Na een wandeling van bijna een half uur doemt uit het niets een restaurantje op. Ik duim dat het geschikt is voor een groep. En dat blijkt het. Pfffff. En de prijzen zijn ook redelijk.
En last van mijn schouders want je wilt voor het finale maal toch een leuke locatie en niet een lelijk hotel-restaurant met matig voedsel. Nu zitten we bij een fusion chef die de prijzen aan de muur heeft hangen.
Walt en ik strijken neer op het terrasje om te vieren dat dit probleem uit de wereld is en om bij te tanken om aan de wandeling terug te beginnen.

Terug in het hotel maak ik snel mijn afscheidsspeech en duik ik in de laatste financiële afhandeling.
Met de truck rijden we naar het restaurant. De groep reageert goed op de uitstraling van het restaurant en zijn enthousiast dat er struisvogel op de kaart staat.
Het is een gezellige avond met een leuke eindspeech. Tevreden gaan we naar het hotel.

 vorig verslag

 volgende verslag