welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wat kost dat?

 

14-4-2015, Bulawayo

We nemen afscheid van Simone en vertrekken richting Bulawayo.
Eerst even de lunch ophalen bij Shoestrings en dan rijden. We verwachten heel veel politie stops dus maak ik er een prijsvraag van. Ik heb een Koning Aap paspoorthoesje en er zijn mensen die deze graag willen hebben. Ik noteer de verwachte aantallen en turf de rest van de rit alle stops. Walt en ik hebben zelf veel te hoog in gezet. Of de politie is massaal vrij vandaag of wij hebben eerdere ervaringen opgeblazen in ons hoofd. Aan het einde van de rit hebben we “maar” 13 stops gehad en niet 1 bekeuring.

Bij Halfway huis lunchen we met de wraps. Die met krokodil doet het goed. Yvonne wil graag een keer een stuk voorin zitten. Ik heb het komende stuk niet echt iets te regelen en wil ook wel eens een uurtje slapen. Dus ik ruil mijn plek met haar.
Om 15.30 zijn we in Bulawayo waar we truck parkeren in het centrum zodat mensen de gelegenheid hebben om die even te verkennen.
Ik bel Ian van de neushoornsafari’s en die komt naar de truck toe om aan mijn groep uit te leggen wat de mogelijkheden zijn voor de dagexcursie morgen in Matopohills.

We overnachten in het Holiday inn hotel in Bulawayo. Niet echt een toeristen hotel maar die zijn hier dan ook niet te vinden. Het ontbijt is exclusief en ik sta voor de groep sleutels uit te delen als ik informeer wat die kost. $22!!!! Radslag achterover!
Dat is toch niet normaal?? En dat zeg ik dan ook gelijk hardop en de groep stuitert met mij mee. Ik ga in onderhandeling met de foodmanager terwijl mijn groep in opstand komt. Ze gaan zelf wel boodschappen doen bij de supermarkt. Ik krijg de prijs naar beneden tot $12,50 maar een deel van de groep besluit voor iedereen daar geen gebruik van te maken. Op zich prima maar wel een beetje zonde van mijn tijd en geloofwaardigheid.
De volgende mededeling die ik krijg is dat men ook geen interesse heeft in de gezamenlijke maaltijd die ik gereserveerd heb bij het hotel. Ze gaan zelf wel ergens kijken. Wederom prima, dan zoeken Walt en ik zelf ook wel uit waar we gaan eten. Gelukkig hebben we nog wat ruimte in ons voedselbudget om zelf te betalen voor de maaltijd. Ik weet alleen niet of dit hotel ons nog graag ziet komen op deze manier. Maar goed, dat is mijn probleem verder niet.

Als Walt en ik net klaar zijn met eten zien we de voltallige groep verschijnen in het restaurant...van het hotel.....

 vorig verslag

 volgende verslag