welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Dansen

13-4-2015 victoria falls.

Vandaag kan ik een beetje uitslapen. Lekker. Douchen zit er alleen nog niet in want er is nog steeds geen warm water.
Na het ontbijt gaan we met Bea en Gerard het stadje in om de Micro flight te boeken. Walt gaat met de truck ergens langs en ik ga een simkaart en bel tegoed kopen wat hier een hele administratie is. Dan loop ik langs bij een toerbureautje om prijzen op te vragen en ga bij In da Belly reserveren voor het avond eten.
Terug in het hotel installeer ik me in de lobby met al mijn papierwerk. Ik duik in mijn financiële administratie en werk daarna een paar uur aan mijn draaiboek.

Walt komt terug rond lunchtijd en we gaan even langs de locale kfc. Dan wandelen we richting Shoestrings waar hij nog een appeltje te schillen heeft met de manicure dames en waar ik voor de hele groep een cadeautje in sla. Ook moet ik nog even mijn lunchorder voor morgen aanpassen. Ik was even vergeten dat Simone morgen naar huis vliegt.
Terug naar het hotel voor een warme douche een stukje film maar dat werd een middagdutje.
Om 16.00 loop ik het stadje in maar ik ben de poort nog niet uit of ik kan weer omkeren. De jongen die gister de truck heeft gewassen komt de t-shirts leveren.
Ik gooi ze even bij Walt over het balkon heen omdat me dat weer een stuk lopen bespaard. Maar ik moet van hem even wachten tot hij zijn shirt aan heeft. Wel potver!!! Hij is dus terug gereden naar Dings vanochtend om zijn design aan te laten passen. Niet alleen heeft hij een andere voorkant dat de rest maar er staat nu ook op CV 101 (omdat hij dit stuk nu voor de 101ste keer doet) maar ook Walt: Driver/tourleader en eronder Rudi: Mapana. Wat zoveel betekend als sloofje/trainee.
Hij vind het fantastisch. Ik vind het maar matig grappig. Vooral ook omdat nu de hele groep gaat vragen wat Mapana betekend….zucht.

Ik doe een tweede poging om het stadje in te gaan. Ik ben eigenlijk op zoek naar een goede hoed. Ik ben alle winkeltjes in geweest en heb niks gekocht. Een prestatie op zich. Wel heb ik bij een dame mijn rok even in laten nemen. Die dreigde af te zakken als ik rende. En ik moest, niet veel later, me toch een partij hard rennen voor de regen.

We gaan met z'n allen uit eten bij In da Belly. Waar ze vaak een leuk dansgroepje hebben. Het is Simone's laatste avond. Ze geeft een lieve speech en dan gaan we naar de bar van Shoestrings.
Het is er niet heel druk en aan de tafeltjes buiten zitten wat mensen maar een danssfeer zit er niet in. Er wordt ook wat bedenkelijk naar mijn groep gekeken als we binnen komen want er zit wat grijs haar in. En we zijn in een backpackershostel.
De DJ is echter zo slim om zijn muziekkeuze direct aan te passen om de leeftijd van mijn groep. Dus de jive wordt opgevolgd door Abba en binnen 5 minuten staat de helft van mijn groep te dansen. Eerst worden ze nog een beetje uit gelachen maar na een mooie rock&roll demonstratie van 1 van mijn oudere klanten volgt er een applausje. En het nummer er na komen er zelfs een paar mensen van de andere tafel mee dansen.
Een uur later slingert een Australische jonge god met dreadlocks mijn grijze duif over de dansvloer en je kunt het oprecht een feestje noemen!

 vorig verslag

 volgende verslag