welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

bootcruise

 

11-4-2015, Chobe

Vandaag vertrekken we vrij vroeg omdat we op tijd in Kasane moeten zijn voor de landsafari. Meestal bieden we die niet aan omdat men ook al een bootsafari krijgt en Etosha vaak voldoende was. Maar we hebben in Etosha geen olifant gezien. En Chobe stikt van de olifanten. Om 6.00 zetten we de truck klaar om tassen te laden, gaan dan snel ontbijten en plankgas richting de grens.
We rijden door de caprivistrip. Voor mij een nieuw gebied. Een strook land van 30 kilometer breed dat meneer Caprivi ooit met Botswana (de engelsen)  heeft geruild tegen Zanzibar. Dit omdat hij graag een landsgrens wilde met Zimbabwe.
We zijn amper onderweg of we zien 3 sabel antilopen!! Dus wij op de rem en ik kan het eindelijk goed maken met de groep. Die hebben ze nu dus ook gezien.
Ongeveer een uur later gaan we weer in de remmen. 8!! Sabel antilopen! Wat wij nu in 2 dagen tijd zien is meer dan Walt in 14 jaar en 101 keer deze route bij elkaar heeft gezien!

Bij de benzine pomp in Katima komt de dame met de lunch aan zetten. Hoe fijn is dat wanneer zoiets werkt! En is ook nog eens een lekkere lunch. Een goed gevulde wrap met kip en ananas.
De grensovergang van Namibië met Botswana is lekker rustig dus verloopt vlot. De enorme baobab bij het kantoortje van Botswana moet even op de foto en dan rijden we weer.
Het ziet er niet naar uit dat we de safari op tijd gaan halen in de stad dus bel ik ze om te vragen of ze ons willen opwachten bij de gate. En dat werkt prima. We zijn maar 20 minuutjes te laat.

Iedereen behalve Martin stapt over in de jeeps. Wij rijden door naar de accommodatie en checken in. Walt kan nog net 5 minuten zien van de belangrijke rugbywedstrijd. Ze hebben in ieder geval gewonnen. Ik regel bij Tawanda en Vincent een lift voor mij en Martin naar de bootsafari. Dan hoeft Walt niet op en neer voor 2 mensen en kan in de stad gaan tanken, geld wisselen en water kopen. Hoe efficiënt zijn we bezig vandaag!

Bij de boot komt een enthousiaste groep terug. Ze hebben heel veel olifanten gezien.
De bootcruise was niet zo spectaculair als ik het gewend ben. Het was fris en bewolkt dus geen mooi licht of zonsondergang. Er was vrij weinig wildlife. Niet zoals andere keren. Maar toch een paar leuke dingen gezien. Mini baby krokodillen en wat grotere. Kudu’s met een setje baby’s, visarenden, ijsvogels, bee eaters,  een buffel, nijlpaarden, bavianen. mongoose en uiteindelijk ook nog een kudde olifanten. Er lagen een paar hele kleine bootjes tegen de waterkant aan en de kudde stapte nog net niet over de boeg heen maar gingen wel echt bijna in de bootjes staan om te drinken. Spectaculair om te zien.

Tijdens het avondeten ren ik rond om safarigeld te innen en in te leveren bij receptie waar ze het licht nog moesten uitvinden. Bij Tawanda haal ik het T-shirt designboek en de voorbeeld T-shirts op.
Uiteindelijk komen ze er uit wat voor shirt ze willen. Morgen Dings bellen.

 vorig verslag

 volgende verslag