welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Sabel antiloop!!!!!

10-4-2015, Bagani

We kunnen het redelijk rustig aan doen deze morgen. Het ontbijt is om 8.00 en daarna gaan we de jeeptruck in voor de rit terug naar de hoofdweg.
Ik leg mijn tas in de jeep en zie dat mijn mega dure zaklamp niet meer in het zijvak zit. En die heb ik net nog zien zitten. Ik loop de route dus terug naar mijn megaluxe tent en kom hem onderweg niet tegen. In mijn tent speur ik de grond af en kijk onder het bed. Net als ik de hoop op geef en hem als verloren beschouw zie ik hem aan de deurknop hangen! Pfffff… daar is ie dus achter blijven steken. Wat een mazzel!

Marvin staat ongeschonden op ons te wachten en we vangen de terugweg aan naar de zelfde lodge als waar we eergisteren verbleven. We gaan dus weer de grens over terug Namibië in. En rijden ook weer door dat zelfde stukje nationaal park.
En als we een auto stil zien staan remmen we voor de zekerheid ook maar af. En ik spring bijna letterlijk een gat in de lucht. Een sabel antiloop!!!! Die staat al zo lang op mijn wensenlijst en heb ik nog nooit eerder gezien. Ik had de groep al gezegd dat we alleen zouden stoppen voor sabel en olifanten. Dus ik roep nogal hyper over de microfoon dat ik een sabelantiloop voor ze heb en duik als een speer mijn tas in om mijn camera er bij te pakken.
Als ik mijn foto’s heb en we een gevaar beginnen te vormen want we staan immers stil op een hoofdweg drukt Walt het gaspedaal in. Niet veel later komt er achter uit de truck commentaar. Ze hebben mijn beestenboekje er bij gepakt en ik zat er toch echt helemaal naast. Ik begrijp er niets van.
ja, nou…die sabel is toch echt bijna zwart en dat waren die antilopen toch echt niet! Huh?!?!?
meervoud? En niet zwart?? Zwarter kan niet.
Wat blijkt. De GEHELE truck heeft rechts uit het raam gekeken naar de bijna net zo zeldzame Roan antiloop terwijl ik links die ene Sabel antiloop op de foto aan het zetten was ;-)
Hilariteit alom.

Rond het middageten zijn we weer bij de rainbowlodge. Ik ben ondertussen in de weer met het organiseren van een safari voor morgen bij Chobe. Mijn volle bord verdwijnt naar de keuken en ik kan er nog net op tijd achter aan. Morgen hebben we een lunchprobleem en de eigenaresse van Rainbow Lodge helpt me uit de brand. Ik krijg een telefoonnummer van een dame die een paar honderd kilometer verderop Baobab Bistro runt en die kan wel een packed lunch maken en dat aan ons overhandigen bij een benzinestation op onze route. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar ik ga het proberen.
Daarna ga ik de truck schoonmaken. De vriezer heeft 2 dagen stil gestaan dus daar moet chloor door heen en er zit een zandduin in het gangpad.
Als ik daarmee klaar ben ga ook ik even bij het zwembad kijken. Even een snelle duik en daarna hoopte ik wat te werken aan mijn verslag. Maar ik ben nogal afgeleid door de mensen om me heen. Dus dan maar terug naar mijn kamer. Niet het beste plan want daar zitten nogal wat blije muggen.
En ik haat diegene die me onder mijn voetzool gepakt heeft intens!

Na het avondeten ga ik al vrij snel naar bed. Niet veel later wordt ik half schreeuwend wakker. Nare nachtmerrie. Aanleiding waren verhalen over borstamputaties en de serie Games of Thrones waar men nogal makkelijk enorme zwaarden hanteert om dingen af te hakken (tel maar op…)
Ik ben misselijk van de schrik dus ik ga even buiten een paar rondjes lopen om de boel te laten kalmeren. Dan weer terug in bed en de rest van de nacht ben ik in gevecht met de klamboe die van het bed hoofdeinde op mijn hoofd blijft vallen, van de mug die weliswaar buiten het net zit maar nog steeds zo hard zoemt dat ik er wakker van lig en de etter van een mug die me te grazen neemt omdat ik met mijn schouder tegen de klamboe lig en met mijn voeten.
Wat een K. nacht.

 vorig verslag

 volgende verslag