welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

slipperblaar

22-3-2015, Kaapstad

Als je te vroeg naar bed gaat ben je vaak ook gruwelijk vroeg wakker. Om 4.30 vertel ik mezelf het nog even vol te houden en draai nog even om. Het ontbijt gaat open om 7.00 en ik ben absoluut de eerste :-)
Ik besteed de ochtend met papierwerk en plekken bellen om info in te winnen. Walt zou in de ochtend langs komen maar om 11.30 heb ik in het hotel niets meer te doen en hij reageert niet op mijn sms. Dus ik ga de straat op voor een paar boodschappen en het restaurant zoeken voor over een paar dagen. En tuurlijk….je bent net de deur uit en dan komt de sms binnen: ”ben er over een half uurtje”.
Ik ga er dus vanuit dat het over een uur is en bestel lunch in het hotel. En dan komt ie, zowaar redelijk op tijd, binnen zeilen. Twee uur later hebben we de 100 vragen door genomen, afgestemd wie welke taken op zich neemt en hoe de indeling gaat zijn van de eerste dagen. Toch een fijn gevoel dat er op een hele hoop vraagstukken een klap is gegeven.

Rond 15.00 ga ik eens timen hoe lang het lopen is naar de Waterfront. Ruim een half uur later kom ik aan. Door naar de ticketbalie van Robbeneiland om te informeren naar de beschikbaarheid van kaartjes voor dinsdag. Ze zijn er nog wel maar niet heel veel en de weersverwachting is stevige wind. Afwachten dus. Ik ga even kijken of er wat zeeleeuwen liggen op hun vaste stekkie. Altijd leuk. Er is zelfs een redelijk klein jong bij.
Dan op zoek naar een boekenwinkel, drogist en kapper. Dat laatste is meer een bijkomendheidje. Wil van die stomme krullen in mijn nek af. Klusje van 10 minuten. De rest is namelijk wel redelijk ok. Maar er is geen kapper die er zin in heeft. Gelukkig slagen mijn andere zoektochten in het winkelcentrum wel.
Na een vroeg diner met uitzicht op de tafelberg ga ik een taxi zoeken. Maar die vragen het dubbele van wat hoort dus loop ik weer terug. Toch weer 3 kwartier. En ik merk dat mijn wintervoeten nog niet slipperproof zijn want ik heb een slipperblaar.

Ik ben keurig voor het donker in mijn hotel waar ik mijn boek uit lees. Frustratie alom. De hele tijd al geen hout van het verhaal begrepen met te veel personages die zelf ook nog eens verschillende identiteiten aannamen. Wie probeerde wie er nu bij te lappen en wie wist ook alweer wel en niet wie er iemand om gebracht had…En dan heb je het boek uit en snap je het nog steeds niet helemaal. Zucht

 vorig verslag

 volgende verslag