welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

vast in de zandbak

 

8-4-2015, Okavango Delta

We ontbijten op tijd en vertrekken dan richting Botswana. We rijden een stukje door een nationaal park en hopen op olifanten maar hebben nog steeds geen geluk. De grensovergang verloopt lekker soepel. Geld wisselen een eindje verder op niet. Ik sta met Martin in de rij en na een halfuur is er nog steeds geen enkele beweging geweest. We geven het dus op en gaan over op pinnen.

Tegen 11.30 staan we bij de afslag waar we de jeeps zouden ontmoeten die ons verder de delta in zouden brengen. Maar ze staan er niet. Dus ik bel maar eens. We moeten een afslag verder zijn. Walt wil de truck verplaatsen en komt gruwelijk vast te zitten in het zachte zand. De truck raakt dieper en dieper vast. We graven en duwen maar het wordt er niet beter op. Bij de 2 grashutjes waar we naast staan staat ook een jeep met een aanhanger. En iemand kijkt daar in en vind 2 rubber matten!! Hoe handig is dat! Die leggen we dus onder de achter wielen. En op die manier schieten we wel iedere keer een metertje op maar echt goed komt het niet.
Ondertussen zijn de mannen die ons zouden ophalen gearriveerd en die helpen mee. Tot iemand nog eens in die aanhanger kijkt en een ketting vind. Hoeveel geluk kan je hebben???
Ze trekken met wat pijn en moeite de truck los en met een vertraging van 1.5 uur gaan we op pad.

We rijden met de jeeps in 45 minuten richting Guma Lagoon lodge. Onderweg moeten we door stukken die onder water staan. We zitten nu echt in de delta.
De lunch staat al op ons te wachten maar ook de helikopter komt er al aan. De eerste 3 gaan de lucht in terwijl de rest eet. Ik zet een bordje voor ze weg en ga daarna kijken hoe de tweede groep vertrekt.
De rest van de middag is nogal ontspannen. Er staan lekkere banken met uitzicht op het meer. De groep gaat op een avond boottrip om in het donker op zoek te gaan naar krokodillen.
Na het avond eten verhuizen we weer naar de banken buiten. De sterrenhemel is prachtig en de maansopkomst is 1 van de mooiste die ik ooit gezien heb.

 vorig verslag

 volgende verslag