welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kovangoe

6-4-2015, Rundu

We rijden al gamedrivend Etosha Nationaal Park uit. Het eerste uur rijden we weer over de lege vlaktes ten oosten van Halali. Maar zodra we in de buurt van Namatoni komen komt er weer van alles op ons pad. We stoppen niet voor alles. De springbokken en giraffes geloven we wel. Maar een zwarte neushoorn moet natuurlijk wel geëerd worden.
Onder Namatoni nemen we nog even de dikdikroute. Jammer genoeg zien we ze niet. Maar hier staat wel een heel stuk erg mooi in bloei. De regen heeft een deken van gele bloemen geopend.

Nadat we etosha verlaten hebben vreten we wat kilometers. In Tsumeb stoppen we voor diesel en een snelle boodschap stop. Walt zet ons af bij een Drost resort zodat wij kunnen lunchen. Zelf gaat hij even snel langs bij een oude vriend. Hij is namelijk opgegroeid in dit stadje.
We rijden door tot voorbij Rundu waar we logeren aan de Kovangoe rivier ( die verderop de Okavango zal heten). De huisjes zijn werkelijk prachtig gelegen. Uitzicht op de rivier met Angola aan de over kant. En een ondergaande zon terwijl de loslopende paarden langs scharrelen.

We hebben na dagen eindelijk weer wat wifi. Mega traag maar iedereen gaat er in op.
Na het eten komen er meisjes zingen en dansen. Altijd een beetje fout maar toch ook wel weer een leuke sfeer maker.

 vorig verslag

 volgende verslag