welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vriezerlesje

 

4-4-2015. Etosha

Walt staat wonderbaarlijk fris en fruitig op. Knap hoor! Ik zelf ben iets minder fris. Gesnurk en vechtende jakhalzen rond de tent hebben me veel wakker gehouden.
We pakken alle spullen in en gaan op gamedrive. Omdat we twee volle dagen hebben kunnen we ook minder voor de hand liggende routes doen. We verkennen in de ochtend dus het gebied ten noorden van Okaukuejo camp. En eigenlijk zien we heel weinig. Wel veel springbok en wat zebra, oryx en gnoe’s maar dat is het wel zo’n beetje. Tussen 7.00 en 11.30 is het tam. En dan stopt er een auto om ons te vertellen dat er een neushoorn en leeuwen zijn. We draaien om en rijden terug. En verrek… daar is een neushoorn op een plek waar wij  een half uurtje geleden waren en er nog niets te zien was.
En dan rijden we ook weer terug over een andere route die we vanochtend gedaan hebben. Open grasvlakte zo ver als je kunt kijken. We zien de enige boom 5 kilometer verderop staan. Hier zijn we vanochtend ook al langs gekomen en toen lag er niets. Nu liggen er 9 leeuwen te luieren in de schaduw!
Mooi!

En dan is het tijd voor een lunch siësta. Midden op de dag gebeurt toch niks. De groep eet in het restaurant en gaat naar het zwembad. Walt en ik parkeren op de campsite en ik maak een lunchsalade met tonijn. Ik probeer Walt nog zo ver te krijgen dat ie ook iets doet maar tevergeefs. Na de lunch ga ik rustig douchen en wat papierwerk doen.

Om 15.00 rijden we weer verder. Richting Halali waar we vanavond slapen. Weer zien we een tijd weinig maar gelukkig krijgen we eindelijk giraffes te zien. Ook zijn de springbokken lekker aan het springen en speelvechten.
De lucht hangt vol regenwolken en onweerswolken. In Halali aangekomen besluit ik de braai voor deze avond niet door te laten gaan want het spettert. De groep gaat naar het restaurant en wij beginnen aan ons avond eten. Tenminste…dat dachten we. Onze vriezer delen we, bij hoge uitzondering, met de groep. Er mogen 2 5 liter waterflessen van de groep in. Ik heb duidelijke instructies gegeven dat men ze voorzichtig er uit moet pakken zodat mijn tasjes met vlees niet beschadigen en de taart niet geplet wordt. En ik dacht dat het goed ging de afgelopen dagen.
Maar als ik op zoek ben naar de kip die wij op de braai willen leggen voor vanavond snap ik maar niet waarom ik die niet kan vinden. Totdat ik de zak met onze kip naast de vriezer vind onder een berg lege waterflessen. Warm!! Altijd jammer als mensen dingen uit de vriezer halen en niet terug leggen. Ons geplande avondeten kan dus zo de prullenbak in.
Ik bedenk een plan B terwijl de termiet op zijn stoeltje toe kijkt. De overgebleven worstjes van gister gaan even op het vuur van de buren en ik maak sla en knoflook brood. Net als ik het echt zat begin te worden dat ie op zijn reet blijft zitten komt ie met de mededeling dat ie vanavond niet hoeft te eten. Wel gdvr. Je zou hem toch achter het behang plakken!
Gelukkig blijft ie nog even rondhangen om mijn creativiteit met het beplakken van eieren, het is morgen Pasen, te becommentariëren en dan kun je ook bijna niet anders dan er om lachen.
Ik ga na het eten even bij de groep kijken want er is onduidelijkheid over de tijdswijziging die vannacht gaat plaats vinden. Maar al snel daarna ga ik richting de tent. Ik ben moe en heb een goed boek.
Midden in de nacht wordt ik nog een keer wakker omdat er een dier is die de hele campsite afstruint om prullenbakken om te gooien.

 vorig verslag

  volgende verslag