welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Termieten

3-4-2015, Etosha

Na het ontbijt gaan we langs bij een Himba dorpje. Terwijl de groep rond kijkt nemen Walt en ik in de truck de planning voor de komende dagen door. Daarna loop ik ook even het dorpje in. Ik ga op een afstandje staan kijken maar ik wordt al snel gespot door een kindje. Die pakt er een kratje bij en komt naast me staan. Tikkend op mijn telefoon met de vraag of ik niet wat foto’s kan laten zien. En dan niet foto’s van de Himba’s want dat gelooft ze wel. Ze wil andere dingen zien. Dus ik scroll door de afrika foto’s. En ze vind de dieren heel mooi. Dus laat ik haar ook even een filmpje zien van een paard. Nou dat is helemaal prachtig. Om mij duidelijk te maken dat ik het nog eens moet laten zien hobbelt ze naast me op en neer en zegt kattakloperdeklop. Hoe schattig?

Ik loop met Simone nog even langs de campsite die bij het dorpje zit waar we met Shoestring verblijven. Omdat de campsite leeg is schieten de rotsdassies alle kanten op. Zo zie je er tien en zo zijn ze verscholen. Mooie beestjes.

We rijden naar Outjo voor boodschappen en lunch. Het is vandaag goede vrijdag dus het plan van mensen om alcohol in te slaan gaat helaas niet door. De winkels sluiten ook om 13.00 dus we zijn maar net op tijd.
Bij Obinda Lodge staat een heerlijke lunch voor ons klaar. Kudusteak met frietjes en salade. En een wafel met ijs toe. De lunches hier zijn al volledige maaltijden. Ik kom zeker 10 kilo zwaarder thuis!

En dan rijden we richting Etosha NP. Onderweg stoppen we nog even bij een enorme termietenheuvel waar Walt een uitleg over geeft die hem nog lang zal heugen. Hij verteld onder andere over de rol van de mannetjes en vrouwtjes. Hoe de vrouwtjes echt alles doen. Het bouwen van het nest en het verzorgen en dat de mannetjes echt helemaal niets uitvoeren behalve eten. Ze leven gelukkig wel een stuk korter.
Nog dezelfde avond noemt Simone hem termiet omdat ie (alweer) op zijn reet zit met een drankje en mij al het werk laat op knappen terwijl hij commentaar geeft. Hij moet even slikken maar deze bijnaam blijft nog dagen hangen! Hahaha

Rond 15.00 rijden we Etosha in. Altijd spannend voor de groep want de meeste hebben nog geen safari ervaring. In mijn optiek zien we niet veel maar de groep is heel tevreden. We zien impala’s, steenbokken, oryx, Red Hartebeest, Gnoe en struisvogels.

Bij Okaukuejo lodge checken we in vlak voor de zonsondergang. De groep zit in prachtige huisjes bij de waterplaats. Walt en ik moeten hier kamperen. We zetten de tent op en starten een vuurtje. Hier in het restaurant eten past zeker niet in ons budget dus koken we zelf. Het is ook wel weer even heel lekker om buiten bezig te zijn en aan te keutelen. Het is bijna volle maan met een mooie sterrenhemel en de jakhalzen lopen om je heen om te checken of je niets lekkers hebt laten vallen.
Simone komt met een fles wijn langs en als die op is lopen zij en ik richting de waterhole. Kijken of er iets gebeurd.
Walt en Yvonne komen er ook bij zitten maar na een half uurtje hebben we het wel gezien. Er gebeurd helemaal niets en dat is ook niet heel gek. Het is het einde van het natte seizoen en de dieren kunnen op meer plekken drinken.
Drinken heeft Walt ook goed gedaan vanavond. De wandeling richting de tent gaat niet rechtdoor en zonder een correctie van mijn kant ook niet de juiste kant op. En als ie dronken is moet ie altijd even een beetje ruzie zoeken of klieren maar daar was ik nu snel klaar mee. Was er te moe voor om in te gaan op zijn beledigingen. Hij verdwijnt de tent in en nog voor ik alles opgeruimd heb ligt ie al te snurken.

 vorig verslag

 volgende verslag