welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Taart

 

2-4-2015, Kamanjab

Simone is jarig dus hang ik snel vlaggetjes op in de truck voor het ontbijt.
We verlaten Swakopmund en rijden via de skeletoncoast naar de Cape fur seal kolonie. Bij het scheepswrak is het nog knap koud met een flinke wind maar tegen de tijd dat we bij de zeeleeuwen zijn is er eigenlijk alleen nog wind die verkoeling geeft.
De ruim 100.000 zeeleeuwen stinken vandaag behoorlijk en mijn tijgerbalsem doet zijn werk goed.
Er zijn heel veel jongen die nog redelijk klein zijn. Vertederende plaatjes dus.

We rijden terug naar het plaatsje Hentiesbay om met uitzicht op zee te lunchen. En dan rijden we landinwaarts. Amper 50 kilometer landinwaarts zou je al weer willen dat er een zuchtje wind stond. Het is heet! De woestijn-olifanten die we in dit gebied misschien zouden kunnen zien zijn al een tijd niet gespot.
We rijden de hele middag met als enige stops een uitleg over een termieten heuvel en bij een souvenir stalletje van Herero vrouwen.
Dat termietenverhaal gaat de rest van de reis nog een mooie rol spelen. De mannetjes termieten schijnen namelijk geen ruk uit te voeren hun hele leven. 

We  verblijven in een klein guesthouse in Kamanjab. De eigenaar is super vriendelijk en zorgt goed voor ons. Voor het eten borrelen we even op Simone haar verjaardag en bij het diner komt er een heerlijke taart die de dames van de keuken gemaakt hebben. Feestje!
Ik probeer nog met skype contact te leggen met Jeroen maar dat wil niet echt lukken.
Lekker even goed douchen en verder in mijn boek. Comfi onder de klamboe want er cirkelt er eentje veel te blij door mijn kamer.

 vorig verslag

 volgende verslag