welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

reisje begeleiden

 

20/21-3-2015
Ik ga een zuidelijk Afrika reis begeleiden en reis vandaag dus richting Kaapstad. Ik kan rustig aan doen en de bus van 9.45 nemen.
Terwijl ik in de trein naar Schiphol zit zou het grote festijn moeten plaats vinden. De eclips!! Maar het is echt heel erg bewolkt. Ik kan niet eens ontdekken waar de zon zou moeten staan. En met zo’n grote verduistering verwacht je toch ook dat het wat donkerder wordt maar het is amper donkerder dan op een gewone flink bewolkte dag. Pech…over tig jaar weer een herkansing.

Ik sta dus voor de duizendste keer op Schiphol…en je zou verwachten dat de ervaring leert….maar nee hoor. Of mijn handbagage even open mag. Eh, jawel maar waarom? Er zit een zakmes in.
oooohhh fuck! Ik dacht er nog zo aan in de trein…heb ik hem wel uit dat etuitje gehaald waar hij altijd in zit en in mijn toilettas gestoken…zoals ik normaal gesproken doe voor iedere vlucht???
nou, niet dus.
Maar ik wil dat zakmes niet kwijt. Hij gaat ook niet voor niks mee op reis…ik gebruik hem namelijk.
Ik mag mijn tas inchecken en de waardevolle spullen en dingen die ik écht nodig heb op de vlucht in een mooi Emirates tasje stoppen. Toch mooi opgelost van de lieve mensen van Emirates.

De a380 van Emirates is echt een JOEKEL! Wat een immens groot vliegtuig is dat zeg! Ik vraag me serieus af waar we in 10 of 20 jaar in vliegen.
En Emirates zou Emirates niet zijn als je ook binnen het gevoel krijgt in een luxe limousine te stappen. Dat was wel anders in de a380 van British Airways vorig jaar. Hier noten houten (plastic) details en overal gouden randjes. De trap die naar het bovendek gaat ziet er uit als een trap op een luxe cruise. En boven zit de beroemde/beruchte bar waar collega’s van mij, die met de juiste rokjes spontaan upgrades krijgen, heel veel plezier hebben beleefd.
Ik zit lekker bij het raam en heb echt verrassend veel ruimte voor mijn benen. 6 uur later en heel veel afleveringen Big Bang Theorie later komen we aan in Dubai. Tenminste…dan hangen we boven Dubai. Maar we mogen nog niet landen. We moeten 20 minuten wachten dus draaien een rondje. En dat worden 30 minuten en nog eens 20 minuten. Afijn, een uur later mogen we landen en dat was op zich ook wel op tijd. Want als je rondjes draait is er op die hoogte vaak ook wat turbulentie dus ik was bijna groen aan het worden.
Het mooie aan landen in de nacht in Dubai is het zicht op de Burj al Khalifa. Machtig gebouw!

Het is lokaal 1.00 en in Nederland 22.00. Ik heb al een uur of 6 niet gegeten want we kregen om 16.00 “lunch” dus ik haast me naar een broodjes zaak.
Om 4.00 zit ik in het vliegtuig naar Kaapstad…maar die ging niet. Tenminste daar leek het toch echt even op. Ik heb geen idee waarom want ik ben door de meeste mededelingen heen geslapen maar het schijnt dat we 2 uur aan de grond hebben moeten wachten voor we konden vertrekken.
Om 11.50 de volgende ochtend landen we met maar 10 minuten vertraging in Kaapstad. Dat hebben ze knap gedaan!
Ik heb prima geslapen en een boeiende film gezien. Al met al een prima vlucht.
De backpackers shuttle staat me op te wachten en om 13.00 loop ik mijn hotel binnen.

Het Cape Diamond hotel ligt midden in het centrum en mijn kamer ziet er netjes uit. Ik duik onder de douche en trek iets luchtigs aan. Het is 25 graden en in Nederland was het 7. Dus ik vind het best warm.
Dan snel de straat op om uit te vissen waar ik precies ben en hoe ik op de belangrijke plekken kom. Er moet ook nog geld in geslagen worden en een simkaart gekocht voor de reistelefoon.
Als ik contacteerbaar ben ga ik richting de Company Gardens. Daar waar de VOC ooit zijn groentetuin had. Een prachtig mooi aangelegd park met statige panden er om heen. Het is lekker druk op deze zaterdag middag. Ik voel me gelijk weer thuis met de typische duiven en ibissen. Ik verken Longstreet en loop via de greenmarket weer naar mijn hotel.
Daar loop ik een aantal zaken door met de receptie en ondertussen probeer ik Walt te bereiken die “mogelijk vandaag ergens even langskomt”. Ik kan niet zo goed tegen dat vage. Ik heb 100 dingen te doen en ook 100 dingen aan hem te vragen die me mogelijk weer 50 dingen schelen die ik dan niet meer hoef te doen. Uiteindelijk besluit hij dat ik ’s avonds langs mag komen bij hem thuis. Maar ik heb na toch een lange reisdag echt geen zin om op dat tijdstip de halve stad door te gaan dus ik bedank vriendelijk. Dan moeten mijn vragen maar wachten tot morgen.
Bij het restaurant in het hotel neem ik een salade. Dan is het wel genoeg geweest voor vandaag. Ik lig vroeg in bed en slaap echt uitzonderlijk goed.

 vorig verslag

 volgende verslag