welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Waterhole

1-8-2001 Twijfelfontein – Etosha

Wekker 5.45. Ontbijt met wentelteefjes om 6.30 bij een opkomende zon. Om 7.00 zitten we in de truck om naar de Bushman-gravures te gaan. Ze zijn speciaal voor ons eerder open. Onze gids “worsie” gaat ons voor. We zien op een rots een woestijnratje. Het is een prachtig gebied om doorheen te lopen. De gravures zijn 5000 jaar oud en laten veel van de dieren en de sporen zien van alles wat hier leeft of leefde. Na de excursie rijden we snel naar “burning mountain” en de “organ pipes”. 2 geologische verschijnselen.

En dan richting Etosha! Voor het eerst in Namibië komen we op asfalt terecht. In Ouja doen we wat boodschappen. Ergens in de berm gaan we lunchen. Dit is wel een wildplas stop voor gevorderden. Geen bosje in zicht en regelmatig auto’s die voorbij komen. Wel goed voor het groepsgevoel want we zitten met alle dames tegelijk op een rij.
Handjes wassen en eten! Carlynne heeft hotdogs gemaakt. Het is echt top hoe ze langs de kant van de weg iedere keer weer een hoogstandje weet te produceren.

Om 15.00 rijden we Etosha National Park binnen. We zien steenbok, zebra, oryx, giraffen en de eerste olifant. Die stond een stofbad te nemen. We zetten Carlynne af op de campsite zodat ze kan starten met koken. Vanaf de camping zien we olifanten en er lopen overal jakhalzen.
Snel rijden we weer het park in. Eerst een grote kudde olifanten, Een slapende leeuw onder een struik en drinkende giraffen.

Carlynne heeft een lekker kipcurry gemaakt met koolsla. Gelijk daarna gaan we richting de verlichte drinkplaats die naast de camping ligt. Er staat een neushoorn te drinken en ook hier lopen de jakhalzen rond. Het is echt berekoud dus ik houd het niet lang vol. Snel een heerlijk warme douche en dan de tent in met het geluid van brullende leeuwen op de achtergrond.

 vorig verslag 

 volgende verslag