welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

tent = slaapzak

31-7-2011 Twijfelfonein

Vannacht was rampzalig. We wind werd storm en mijn tent werd mijn slaapzak. De wanden van mijn tent sloegen om mij heen. Mijn voeten en hoofd kwamen gewoon bij iedere vlaag los van de grond. Ik moest naar de wc maar de tent opendoen of er uit gaan zou betekenen dat hij compleet weg zou waaien. Ik lag dus vanaf 3.30 wakker. Om 6.00 was ik het echt helemaal zat. Ik ben er uit gesprongen en heb hem als een speer afgebroken voor hij weg vloog.
Vertrek 7.00 Richting Skeleton Coast. We komen in een ware zandstorm terecht en die eindigt ook weer heel abrupt. We hebben met Robinson een deal gesloten dus gaan we de Cape Fur Seals bezoeken die normaal niet in het programma zitten. We moeten er wel een uurtje voor omrijden.
Het is niet normaal hoeveel het er zijn. De beroemde stank is eigenlijk nog wel te over zien. Misschien staat de wind goed. Helaas geen jagende jakhalzen maar wel overal de restanten van hun jacht. De natuur is hard.

En daarna is het weer karren. We stoppen voor de lunch onder een boom. We rijden sinds een uur in een gebied met hutjes. Er komen vrouwen aangelopen met souvenirtjes. Uiteraard kopen we iets bij en de lunchrestjes laten we ook bij ze achter. De Herero dames zijn prachtig gekleed en we mogen ze op de foto zetten.

We rijden naar Twijfelfontein en weer verandert het landschap prachtig. We zijn om 16.00 op de camping waar we snel de tent op zetten. De camping ligt naast een droge rivierbedding. We lopen de heuvel op voor het uitzicht en we hopen olifanten te spotten. Voor de zonsondergang gaan we een drankje in de bar halen en op het viewterras zitten.

Carlynne heeft zich weel eens overtroffen. We eten oryxsteak van de braai met maiskolven en aardappels met kaassaus. Dit is geen camping maar glamping!
’s avonds hebben de dames van de camping een zang en dans showtje voor ons voorbereid en uiteraard moeten wij ook mee doen! Cheesy maar toch wel leuk.

 vorig verslag

 volgende verslag


fotoalbum