welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Rode duinen

29-7-2011 Sesriem – Sossusvlei – Swakopmund

We moeten om 5.30 in de bus zitten en ik word om 5.25 wakker. Ik ben gewoon door alle herrie van iedereen heen geslapen! Vliegensvlug schiet ik in mijn schoenen. Kleren hoeven niet want ik had toch al bijna alles aan wat ik mee had. Het vriest namelijk!

Om 5.45 staan we bij het hek van Namib Naukraft Np. En dan is het sjezen naar de beroemde Dune 45 voor de zonsopkomst. Heel langzaam verkleurd de lucht en zien we de contouren van de duinen verschijnen. We rijden in een droog rivierbed met links en rechts enorme rode zandduinen. Overal lopen springbokken en oryxen.
Bij Dune 45 sprint iedereen de berg op. En dat is flink zwoegen. 2 stappen naar voren is 1 stap terug glijden. Voor mijn gevoel ben ik al flink hoog maar het einde is nog lang niet in zicht. Melanie heeft het zwaar dus gaan we er even bij zitten. Dan kom ik tot de ontdekking dat de batterij van mijn camera leeg is (gister er nieuw in gedaan). Na een paar binnensmondse vloeken ga ik terug naar de truck om de andere te pakken. En mooie foto’s van de duinen te nemen vanuit een andere hoek dan alle anderen hem nu nemen.

We ontbijten op de parkeerplek. Dit ontbijt met uitzicht komt in mijn top 10! Carlynne heeft roerei met worstjes gemaakt. Lekker iets warms als je het koud hebt.
We worden naar het einde van de Sossusvlei gebracht waar we overstappen op jeeps. Na een leuke rit door mul zand staan we voor het pas naar Deathvlei. Achter een duin ligt een opgedroogd zoutmeer met dode bomen die afsteken tegen de rode duinen. Prachtig!

Terug in Sesriem stoppen we nog bij de canyon. De kloof ziet er van boven weinig indrukwekkend uit. Maar als je beneden bent is de kloof een aangename verrassing. In een boom spot ik ook nog een uil!
Op de campsite moeten we afbreken maar er is ook nog tijd voor een douche. Een werkelijk heerlijke warme douche. Fris en schoon schuiven we aan de lunch. Een lekkere rijstsalade met tonijn.

En dan gaan we rijden. We stoppen bij Solitaire. Een benzinepomp met een winkel en een bakkerij. Er is een korte stop bij de steenbokkeerkring en dan weer verder hobbelen. De onverharde weg is hier slecht. We zien wel weer wat wild en ook de eerste jakhals. Het landschap blijft veranderen en boeien. We hebben nog steeds geen dorp gezien. De woestijn begint plaats te maken voor glooiende heuvels met gras. Lokaal bekend als “het maanlandschap”. De zon gaat onder en de lucht verkleurd prachtig.

We komen in het donker aan op de campsite in Swakopmund. Mooie kleine grasveldjes met splinternieuwe, ruime badkamers er pal naast. We lopen Swakopmund in en gaan eten bij Napolitana beroemd om zijn grote porties. Mijn vegetabel platter is genoeg om mij 3 keer te voeden. Er gaan wat doggiebags mee waar de bewaker van de camping erg blij mee is.

 vorig verslag

 volgende verslag


fotoalbum