welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

De rivier won

 

28-7-2011 Fishriver – Sesriem

Om 5.15 gaat de wekker. Het is koud!! 4 graden! Gelukkig is er ook een kampvuurtje bij het ontbijt.
We gaan Hobus camp verlaten en maken ons op voor een lange reisdag.
Het leuke aan Namibië is dat het landschap steeds verandert en prachtig is. Daarnaast loopt er hier overal wild. Dus niet alleen in de Nationale parken zoals in Kenia of Zuid-Afrika. Geen leeuwen of olifanten maar we zien wel springbokken, struisvogels, kudu’s en oryxen. Die laatste zijn absoluut mijn favoriet!
Bij de brug over de fishriver mogen we even de benen strekken. We wandelen de brug over en schieten mooie plaatjes. Natuurlijk willen de mannen in de groep proberen om de rivier over te steken zonder brug. De rivier won!

Om 10.00 stoppen we in het allereerste plaatsje dat we zien sinds de grens. Bethanie is klein! Er is wel een winkeltje en ze verkopen koffie met appelcrumble. Heerlijk.
Na een paar uur rijden is het tijd voor de lunch. Dit doen we lunchen langs de kant van de weg. We hebben dan ook onze eerste bushtoilet ervaring.
’s middags hebben we nog een kleine stop bij een enorm nest van de communual weaverbird. Een wevervogel die in groepsverband leeft. Om 16.00 komen we aan in Sesriem. De camping ziet er goed uit. We staan aan de rand met prachtig uitzicht. Er is wat tijd voor ontspanning. Arno helpt me met een fotosessie van mijn Musucbag ( slaapzak met armen en benen). Bas en Arjen tillen me er zelfs voor in een boom.

’s Avonds is het koud. Erg koud! Het waait flink. Carlynne heeft moeite om haar vuurtje aan te houden dus eten we pas heel laat. Ook het kampvuur waait weg dus direct na het eten duiken we allemaal de tent in.

vorig verslag

volgende verslag

fotoalbum