welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Pracht Canyon

27-7-2011 Namibië, Fishriver canyon

Om 7.00 gaat de wekker. Het is net licht en het uitzicht is prachtig. We hebben 2 waaghalzen in de groep die de rivier over gaan zwemmen. Het is 7 graden!!!! Stelletje gekken. Maar ja, een marinier en een marathonloper.
Het gaat goed en ze hebben het naar hun zin maar iets later blijkt de kou voor Arno toch te veel. We moeten hem serieus opwarmen. Tig dekens, een kruik en warme thee later trekt hij gelukkig weer bij.
Om 9.00 rijden we weg van de camping. Om 10.00 zijn we de grens met Namibië over en winnen we weer een uur terug.
Het landschap is prachtig. Er is geen woestijn hetzelfde! Al snel verlaten we de verharde weg. De onverharde weg ribbelt wel maar heeft geen grote kuilen ofzo. Het is dus nog heel aardig te doen. We stoppen om te kijken naar een merkwaardig paars plantje dat nu overal groeit. Ze zien er uit als tongen en zijn alleen te vinden als het vochtig is geweest. En dat is het hier zelden.

Om 11.00 komen we aan bij Ai Ais. De eerste bebouwing de we zien en dan is het niet eens een nederzetting maar een camping/resort. Er zijn hier heetwaterbronnen en een zwembad. Vol verwachting duiken we het zwembad in. En dat is aanzienlijk kouder dan we hadden gehoopt. De buitentemperatuur is nog onder de 20 graden en het water is amper warmer. Dit terwijl de bron tegen het kookpunt aan zit. We doen wel een poging tot planken op de bodem van het zwembad.

We maken hier de lunch en rijden dan door naar Hobas Camp. Het is nog 80 kilometer rijden. We staan allemaal op scherp want we zouden zebra’s en kudu’s kunnen zien. We zien heel lang niets en dan…..een struisvogel! Iets later in de verte een paar kudu’s en een springbok.
Om 15.00 zijn we op de camping en zetten snel de tent op om daarna weer in de truck te springen. In een klein half uurtje rijden we naar Fishriver Canyon. Een werkelijk enorme kloof. Naast de standaard foto’s is er ook nog een planking sessie op een richel.
We wandelen in een klein uurtje naar het uitzichtpunt voor de zonsondergang. Robinsons staat al klaar met de wijn en een snack.
De zonsondergang en de rode lucht waren prachtig. Terug op de camping heeft Carlynne het eten al klaar staan en het kampvuur al aan.

 vorig verslag

 volgende verslag