welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Bloeiende woestijn

26-7-2011 Kaapstad – Oranje Rivier

De dag start om 5.00. Lekker op tijd. Vandaag begint de grote reis. We maken kennis met onze truck. Ze heet Brenda en met 10 mensen zit je daar heerlijk ruim in. Binnen zijn kluisjes waar de bagage in past. Handig want je kunt tijdens de rit dus altijd bij je spullen.

We hebben vandaag en lange rit voor de boeg richting de grens met Namibië. Gelukkig is het landschap boeiend.

Om 8.00 is de eerste stop. De jongens hebben een voetbal gekocht en maken bij de benzinepomp gelijk vrienden.
Halverwege de middag stoppen we in het plaatsje Springbok voor boodschappen. We kopen allemaal een kussen en een paar mensen ook een extra deken. Het was vanochtend in de bus namelijk behoorlijk koud.
We rijden door een bloeiende woestijn. Bijzonder want dit fenomeen duurt maar een paar weken per jaar. Er lijkt wel een deken van paarse en oranje bloemen over het landschap te liggen. Aan het einde van de middag komen we aan op onze camping aan de Oranje Rivier. Het opzetten van de tenten gaat als een speer. We hebben een super mooi plekje aan de Oranje rivier. De overkant is Namibië. De zonsondergang is prachtig.
Het kampvuur gaat aan en onze kokkin Carlynne kookt een erg lekkere maaltijd. Nooit gedacht dat ik na Lesotho maïsmeelpap weer zou waarderen.

Na het eten bespreken we het programma van morgen. Het is koud dus niemand loopt warm voor de kayaktocht. Robinson heeft een goed plan B achter de hand te hebben! De warmwaterbronnen bij Ais Ais! Klinkt als een strak plan.
En dan voorbereiden op de eerste nacht in de tent. Dat is altijd even inkomen. Het is ook de eerste nacht in de Musucbag. Mijn slaapzak met armen en benen.

 vorig verslag

 volgende verslag

 

fotoalbum