welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Warmwater bron

11-8-2011 Bulawayo – thsipise

Het heeft vannacht gevroren dus we zitten zelfs voor het ontbijt al rond het vuur. We vertrekken om 7.00 en stoppen in Bualawayo een 1,5 uur voor de mensen die de stad even willen proeven. En dan is het weer een ouderwetse rijdag met grensovergang. Om 16.30 komen we aan op de camping van Thsipise. Een heel ander type camping dan tot nu toe. Geen 4x4 met daktent of overland trucks maar heel veel sleurhutten vol bejaarden. Die overigens zeer benauwd kijken bij de aanblik van zo’n truck vol gespuis.

Thsipise heeft een warmwaterbron waar grijs zuid-afrika massaal op af komt. Er lopen overal mongoose en vervetaapjes rond. We zetten als een speer de tenten op en duiken dan snel het warme water in. Heerlijk! Ik ben er alleen wat te lang in geweest. Eerst werd ik wat misselijk dus ging ik er snel uit maar toen ik stond te wachten op de douche ging het licht even bij me uit. Snel wat water drinken en koud water over me heen en toen trok ik weer bij.
Carlynne heeft zichzelf vandaag overtroffen. Pompoensoep vooraf, cottagepie als hoofdgerecht en heerlijke chocolademoes als dessert. Een geweldige laatste-kampeernacht-maaltijd!

 vorig verslag

 volgende verslag

Fotoalbum