welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Zitten naast een neushoorn

10-8-2011 Bulawayo

Het was de bedoeling om om 7.00 weg te rijden uit Vicfalls maar de truck van de singlegroep heeft een mankement en Robinson schiet ze te hulp. Met een uur vertraging vertrekken we. De rit naar Bulawayo is behoorlijk hobbelig. Iets voorbij Bulawayo vind politiecontrolepunt nummer 30 dat er iets mis is met de papieren van de truck. Iets wat de eerdere 29 controlepunten niet hebben gezien. Robinson parkeert de truc aan de kant van de weg en we bombarderen die plek als lunchplaats. Robinson belt de man van de rhinosafari op en die komt ons ophalen. Anders gaan er het helemaal mis lopen. Ian is een flamboyante man. Een beetje het type Steve Irwin. We rijden met 80 km per uur in de open jeep. Een gratis facelift!

In Motopo reserve gaan we op zoek naar neushoorns en Ian is een gediplomeerde speurder dus mogen we in het park de auto verlaten. Na een les over het gedrag van de neushoorn en de schokkende cijfers van het stropen gaan we poep zoeken. Neushoorns hebben een nogal klein leefgebied en vaste poephopen. Dus zoeken is niet heel moeilijk maar wel spannend. Zeker na de instructie wat te zoen als ze aanvallen en de kansen die je dan nog hebt.

En dan zien we er 2!! De spanning stijgt en voorzichtig lopen we gebukt achter Ian aan. De neushoorn kijkt ons eens aan en besluit geen interesse te hebben. We kunnen tot op een meter of 10 naderen. Het blijken er 3 te zijn. 1 oud mannetje genaamd gumboots en 2 tienermannen die hem een beetje uitdagen. Ian gaat rustig in het gras zitten en wij doen het zelfde. Het is zo machtig om zo dichtbij een, niet ongevaarlijke, neushoorn te zitten!
Op de camping zijn de tenten al opgezet en het kampvuur al aan. Het beloofd weer een koude nacht te worden.

vorig verslag

volgende verslag

foto album