welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Waterval!!!

 

9-8-2011 Victoria Falls

De herrie van de nabij gelegen kroeg was gister zo erg dat ik een upgrade heb genomen. De huisjes waren helaas vol maar ze hadden nog wel luxe tenten ver weg van het lawaai. Ik heb dus heerlijk geslapen in een tent met een bed, een nachtkastje en een lampje!

Vandaag is vrij te besteden dus ik kan uitslapen. Om 7.30 sta ik onder de douch. We ontbijten met de dames op ons gemakje in het restaurant van de camping. De mannen zijn raften. En dan richting de beroemde watervallen. Het gedonder heb ik al de hele nacht kunnen horen. Nu ga ik hem dan eindelijk zien. Carlynne vertelde hoe mooi ze watervallen vind. Toen ik vroeg wanneer ze hem voor het laatst had gezien bleek dat 2005 te zijn. Simpel, omdat de entreeprijs te hoog is. Ik heb besloten om haar uit te nodigen. Ze is aangenaam verrast.

Paadjes lijden je door de weelderige bebossing naar uitzichtpunten. De hele waterval in 1 keer over zien zit er niet in. Daar is ie simpelweg te groot voor. Maar wat is dat ding allemachtig machtig! De Vervet aapjes zorgen voor wat entertainment en we maken wat cliché foto’s. Op sommige plekken word je vrij nat van het opspattende water.
We hebben mega trek maar er is geen eten te krijgen! Suf dat een plek waar ze zo veel entree vragen geen snacks verkopen. De honger dwingt ons dus om het park te verlaten. Ik loop met Carlynne naar de brug die de grens is tussen Zimbabwe en Zambia. We stempelen uit en kijken op de brug naar de idioten die met een bungeetouw aan hun enkels de Zambezi rivier tegemoet springen. We lunchen bij een klein snackbarretje met uitzicht op de rivier, de springers en een klein stukje van de waterval.
Carlynne wil graag een Zambia stempel halen en ik twijfel nog steeds of ik us$40 uit wil geven aan een visum en nogmaals entree aan de Zambiaanse kant om dezelfde waterval te zien. Voor de douane kunnen we door het hel de waterval zien met regenbogen! De knoop is snel doorgehakt en ik neem Carlynne gewoon mee. Geld uitgeven doet maar heel eventjes pijn. De Zambiaanse kant is veel gaver! Of dat komt door de regenbogen of omdat je er veel dichter op staat of over het randje kunt kijken….ik weet het niet maar we zijn hyper blij. Over de brug is zelfs een compleet ronde regenboog. Geniaal!
We kunnen aan deze kant ook naar de plek waar het water over de rand stort en lekker met onze voeten in het water. Zeer bijzonder om zo dicht bij de rand te zitten. We zeggen een tijdje: “ water raakt nu mijn voet en dat water valt nu naar beneden. Water raakt nu mijn voet en dat water valt nu naar beneden”.

We eten ’s avonds bij het restaurant van de camping. Heerlijk Pompoensoep en avocadosalade.

 vorig verslag

 volgende verslag

Fotoalbum