welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Zimbabwe

8-8-2011 Chobe

Heerlijk geslapen. Het was vannacht gewoon niet koud! De wekker gaat om 5.00 want de gamedrive jeeps staan klaar. Om 6.00 rijden we Chobe NP in. Er leven 50.000 olifanten. Iets te veel dus dat is aan het park te zien. Kale en omgeduwd bomen. We zien verrassend weinig olifanten. Wel waterbuffels, nijlpaarden, kudu’s en heel veel impala’s. Nieuw zijn een stekelvarken, wrattenzwijnen, mongoose, bavianen, de bushbuck en de sabel antilope!

Om 9.15 zijn we terug op de camping voor ontbijt. Om 10.00 rijden we weg en ongeveer 20 minuten later zijn we bij de grens. Stempeltje Botswana uit is een eitje. Zimbabwe in duurt echter een eeuwigheid. We staan 1,5 uur in de brandende zon. Gelukkig zijn we redelijk goed gehumeurd en doe we spelletjes. Om 14.00 rijden we het plaatsje Victoria Falls in. Nadat de tenten staan gaan we naar wat video’s kijken van de activiteiten die ze hier doen. Raften, bungeejumpen, kayaken, olifantenritten etc.
De rest van de middag vullen we met souvenir shoppen. Wat natuurlijk blijft bij alleen kijken. Ik heb 1 mooi beeld gezien maar die is veel te duur. Ik moet wel in ieder stalletje kijken want mijn moeder is zo handig geweest om haar buurkinderen armbandjes te beloven die je dus helemaal nergens kunt krijgen.

We eten ’s avonds in een hotel met een hoog Las Vegas/ Disney gehalte. Er is een buffet en dans. Niet helemaal mijn ding.

 vorig verslag

 volgende verslag


Fotoalbum