welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Biejoetiefoel Delta

5-8-2011 Okavanga delta

De wekker gaat om 5.00. We moeten spullen pakken voor een overnachting op een eiland. Ook Carlynne moet al haar keukenspullen meenemen.

Een oude, stinkende maar oersterk uitziende truck komt ons ophalen. Tenten er in, keukenspullen en de dagrugzakjes en de “expeditie” kan beginnen. Om 7.00 gaan we van start. Het is een open truck dus koud. We rijden ruim een uur over zandweggetjes.

Bij de mokoro(kano) opstapplek is het een drukte vanjewelste. Er vertrekken heel wat groepen de Delta in. Al onze tenten gaan in 1 kano en wij gaan per 2 personen in 1 mokoro. Een mokore is een uitgeholde boomstam. Bas en ik hebben een echte houten. Anderen hebben er 1 van glasvezel. Hoewel hout leuk en authentiek klinkt heeft het ook nadelen. Er ligt stro op de bodem om het binnenkomende water te absorberen. En dat wat komt binnen!
oa omdat de boot amper 5 cm boven de waterspiegel uit komt. Onze poler ( man met paal) heet Bracco. We glijden door het rimpelloze water en door het riet. Het is werkelijk prachtig.

Na ongeveer 1,5 uur komen we aan bij het eiland waar we gaan kamperen. We zetten de tenten op en maken vuur en een toilet. 1 van de vrouwelijke polers verkoopt wat zelfgemaakte armbandjes. En dan mogen we een paar uur lummelen. We zouden ook mogen zwemmen maar het water is fris. Na de lunch gaan er een paar proberen om zelf zo’n mokoro te besturen.
Om 16.00 maken we ons klaar voor de gamewalk. Eerst gaan we weer een stuk met de bootjes en dan lopen we op een groot eiland. Spannend want je hebt geen idee wat je tegen kunt komen. We zien olifanten!! Zo gaaf! We komen voor mijn gevoel veel te dichtbij maar dat maakt het ook weer extra leuk. Terug in de bootjes pakken we nog sneel een zonsondergang mee. Mooi!!
Carlynne heeft Potjiekos gemaakt. Een stoofpotje met lekker veel groente. Het is gezellig om het kampvuur want onze polers zingen een paar liedjes voor ons. En dan is de eer aan ons. Samenzang is niet iets waar de Nederlandse cultuur in uit blinkt. Het is het enthousiasme wat telt, toch?

  vorig verslag 

 volgende verslag

fotoalbum