welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Cheeta

3-8-2011 Etosha – Ngepi camp

Wekker weer om 5.00. Ontbijt om 6.00 en om 6.30 bij het hek. We gaan gamedrivend het park verlaten. We zien de eerste neushoorn bij daglicht en als topper 2 cheeta’s!!
Om 9.00 rijden we het park uit en dan is het zitten en slapen. We komen om 17.00 aan bij Ngepi camp. Onderweg hebben we zelfs geluncht in de truck! Het landschap is niet zo heel boeiend maar we zien nu wel af en toe een dorpje.

Ngepi Camp is leuk. Overal geinige bordjes en super grappige openlucht wc’s en douches. Het ligt aan de Kavango rivier waar nijlpaarden en krokodillen in zouden moeten zitten,. Het is niet echt koud dus blijven we vanavond wat langer rond het kampvuur zitten. Er is een zak met marshmallows, yum!

4-8-2011 Ngepi camp – Maune

Ik moet vandaag echt douchen! De toiletgebouwen zijn hier zo bijzonder ( en ik stink).
Er is een Him&Her toilet met 2 potten naast elkaar. Die van haar heeft een roze matje, is betegelt en ziet er gezellig uit. Zijn kant is kaal en de bril staat permanent omhoog. Er is een douche helemaal open in de bosjes. Ik ga voor een “normale” openlucht douche. Helaas is het water koud en is het buiten ook koud dus hou ik het heel kort.
Het ontbijt eten we op het platvorm aan de kavango rivier en ze we in de verte iets dat lijkt op een nijlpaard.
Ngepi ligt op een paar kilometer van de grens met Botswana. Om daar te komen moet we door een gamepark. We hopen op de sabelantilope maar het zit helaas niet mee. Carlynne moet aan de grens al het vlees verstoppen. Namibië verlaten gaat vlot en ook in Botswana ztaan we maar kort in de rij.

We rijden flink door om op tijd in Maun te zijn waar een aantal van de groep gaan vliegen over de Okavanga delta. De weg is beroerd. Beter goed onverhard dan slecht verhard. We gaan er zelfs bij staan om de klappen beter op te vangen.
De niet-vliegers lopen wat rond in Maun. Geen pinautomaat werkt en het is een typisch stoffig Afrikaans stadje waar verder niet veel te doen valt. Iets buiten Maun ligt de campsite. We zetten de tenten op en krijgen van ene Nick een uitleg over de overnighttour naar de Okavanga. Die gast heeft serieus een concentratieprobleem want hij vliegt van de hak op de tak en is amper te volgen. Hilarisch! Carlynne heeft lekker zoetzure Chinese kip gemaakt. We bezoeken nog even de bar voor we gaan slapen.

  vorig verslag 

  volgende verslag

Fotoalbum