welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nachtsafari

2-8-3011 Etosha

De wekker gaat om 5.20. Snel naar de wc en terug lopen via de drinkplaats. Er staat niets.
Snel tent afbreken en ontbijten. Om 6.30 gaat het hek open en ogen we het park in. We zien al vrij snel een grote groep leeuwen bij een drinkplaats. Geweldig om rustig te bekijken. Ze spelen en er is een grote man bij.

Dan zien we een hele tijd niets en weer leeuwen op een afstandje. Verder nog hartebeest, kudu, oryx, springbok etc. Bij een groep zebra’s staat een gemuteerde. Die is meer zwart dan wit! We zien ook nog het kleine steenbokje. Die zijn normaal altijd erg moeilijk te spotten want erg schuw.
De Etosha pan is normaal gesproken een droge zoutvlakte maar nu staat er een laag water op. Iets dat volgens Robinson bijzonder is.

Rond lunchtijd rijden we campsite Halali op. Carlynne maakt geniale hamburgers. We hebben 1,5 uur vrij. Je kan hier het zwembad in of naar de drinkpoel. Ik kom niet verder dan mijn matje. Lezen en slapen.
Om 15.30 gaan we weer op gamedrive. Hoogtepunt waren 2 leeuwen met een oud karkas. Jakhalzen en hyena’s liggen en lopen in de nabijheid. Vlak voor zonsondergang worden we afgezet en bij de drinkpoel. Er zijn rond de dertig (!) olifanten. Kleintjes en grote, met wapperende oren, sproeiend met water en met hun typische rommelende geluid. Machtig mooi!

Om 18.00 moeten we eten want om 19.00 gaan we op nachtsafari. In een open truck met heel veel lagen kleding aan en onder een dekentje verdwijnen we het donker in. We zien een jakhals en een hele lange tijd niets. Bij een waterpoel spotten we giraffen en steken er neushoorns over. We rijden naar de plek met de leeuwen en hun karkas. De hyena’s hebben een stuk bemachtigd en staan het in de berm op te eten. Je hoort de botten kraken! Ze lopen ook rondjes om de auto en knabbelen aan de banden. We zijn zo druk met de hyena’s dat we bijna vergeten dat er ook nog leeuwen liggen.
Terug richting camping zien we nog een vos en een konijn. Koud maar leuk, zo’n nachtsafari!

vorig verslag

volgende verslag

Fotoalbum