welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Geen Hotel. Oeps

11-8-2015
We hebben 2 nachten in Kasane bij Chobe NP dus deze keer hebben we niet veel haast.
Het ontbijt is dus niet belachelijk vroeg. We zitten een paar uur in de truck door de caprivi strook voor we bij de grens met Botswana zijn. Deze keer zijn ze niet zo vlot. We moeten ook wel erg vaak met al onze schoenen door bakken met chemicaliën stappen. Er zal wel een veeziekte zijn waar ze bang voor zijn.

In Kasane gaan we naar Thebe lodge waar de groep kan lunchen terwijl ik papierzaken regel voor de excursies in de nationale parken.
Dan zetten we ze af bij de boot voor de safari in Chobe en gaan we het dorp in om geld te wisselen, een restaurant voor vanavond te reserveren en boodschappen te doen.
De zon is al bijna onder als er een zeer tevreden groep van de boot stapt. In het donker komen we aan bij ons hotel. En dat hotel verwacht ons dus niet. En zit compleet vol. Shit!
Ik bel met kantoor en de dame van het hotel gaat rondbellen om te zien of andere hotels plek hebben. Dat is niet heel succesvol dus na een half uurtje besluiten we de groep te informeren dat we eerst ergens gaan eten.
Hoewel het er nu nog niet goed uit ziet heb ik er vertrouwen in dat we iets gaan regelen.
De dame van het hotel is aan het rondbellen, Kantoor is aan het bellen, Walt is twee mensen aan het benaderen en ik bel ook een rij hotels waarvan ik nummers krijg van het meisje van het restaurant. Uiteindelijk hebben we 3 potentiele oplossingen voor vanavond. Maar helemaal niets voor morgen avond. In overleg gaan we het programma dus aanpassen. We zijn morgen niet hier maar gaan een dag eerder naar Victoria Falls. Het hotel daar heeft wel plek.

Persoonlijk vind ik het een top oplossing want morgen is iedereen om 11.00 klaar met excursies in Kasane en er is hier verder eigenlijk niets te doen.
Ik informeer de groep en het valt een stuk slechter dan ik had verwacht. Zeker omdat ze al wel wisten dat er voor morgen eigenlijk niets op het programma stond. En het feit dat we een goed dak boven ons hoofd hebben voor vanavond waarbij we allemaal in 1 hotel zitten en niemand kamers hoeft te delen leek me ook wel goed nieuws. Niet echt dus… nou ja. Het is wel best

 vorig verslag

 volgende verslag