welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Indische Oceaan

Dag 10, 11-09-2003 Hluhluwe-Durban

We vertrekken om 7.45 om met de boot op het St Lucia meer beesten te gaan kijken. Het is een platbodem dus we kunnen bijna de kant op. We hebben krokodillen, nijlpaarden, goliath reigers, visarenden, pelikanen, lepelaars, een hamerkop, ibissen, wit kop eenden en de yellow billed stork gezien. Het was de moeite waard en lekker om 2 uurtjes in het zonnetje op een boot te zitten. Het was niet echt warm door de wind maar net niet te koud.

Hierna volgde een behoorlijke rit naar Durban. We werden nog wel even losgelaten bij een benzine pomp waar we weer die lekkere pasteitjes op hebben. Als we aankomen in Durban krijgen we duidelijke instructies in welke straat we mogen komen en tot hoever. Durban is niet bepaald veilig en alleen een stukje boulevard is dus geschikt voor ons toeristen. We zitten in een hoogbouwhotel met hele ruime kamers. Eindelijk douchen zonder bruin water. Het is de eerste keer voor ons dat we de indische oceaan zien dus we moeten er met de voeten in. Niet te lang anders vriezen ze eraf! Er staat behoorlijk wat wind dus de golven zijn prachtig. Dit is wel wat anders dan die bruine golfjes van de noordzee.

Het werd de hoogste tijd om eens kaarten te kopen en te schrijven. We wilden dat eigenlijk op een terrasje doen maar dat was toch echt te fris.
'S avonds zijn we met een groot deel van de groep Indisch gaan eten. Durban staat bekend om zijn grote populatie Indiërs. Het was erg lekker en veel. Jeroen kon op een gegeven moment zelfs niet meer op! Tot dat de toetjes kwamen. Rudi en Myrella hadden echt geen plek meer voor ijs dus heeft Jeroen drie porties op!

 vorige verslag 

 volgende verslag