welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wild

Dag 5, 06-09-2003 Graskop-Krugerpark

Vandaag vertrokken we om 9.00 dus dat viel wel mee. In Hazzyview hadden we een boodschappen stop. Hier konden we ook pinnen en aangezien we een paar excursies moesten betalen was het een redelijk bedrag. We hebben nog nooit zo'n dikke stapel briefjes in onze handen gehad. Na wat boodschappen kwamen we erachter dat we in het "blanken" deel stonden en dat achter deze mooie moderne supermarkten een Gebied was waar de "zwarte" deel van de bevolking zijn boodschappen doet. Een indrukwekkend contrast! De bananen die ze daar verkochten waren in ieder geval erg lekker.

Om 11 uur kwamen we aan bij het krugerpark. Als eerste zagen we impala`s. Koen had ons al gewaarschuwd dat hij maar drie keer zou stoppen voor impala's omdat er zoveel zijn. We hebben die dag zoveel dieren gezien dat je het bijna niet kunt opnoemen. Vooral de eerste olifant, leeuw en giraffe waren indrukwekkend. Ik denk dat Koen en Hannes zich vermaakt hebben. Verse toeristen die hun eerste olifant zien! We vlogen van links naar rechts in de bus en schreeuwde half Zuid-Afrika bij elkaar. In restcamp Skukuza hadden we de lunchstop. Met je broodje uitkijken over de Sabie rivier terwijl de blauwglanzende spreeuwen voor je voeten rondscharrelen. Echt zo'n moment om even te denken aan iedereen die thuis achter zijn bureau zit.
Na de lunch gingen we, al wild kijkend, richting het restcamp waar we zouden overnachten. We hebben de gestreepte mongoose gezien ( familie van het stokstaartje geloof ik). En zebra's, nijlpaarden, krokodillen, kudu's, maraboe's, neushoornvogels, vervetaapjes en nog veel meer…….
's avonds hadden Koen en Hannes een braai geregeld. We hebben heerlijk zitten eten. We willen bij deze Marjolijn en Jeroen bedanken voor het geweldige plan om marshmallows mee te nemen! Ik was vergeten dat die dingen bestonden en dat is toch zonde.

 vorig verslag
 
 volgende verslag