welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Erosie wonderen

Dag 4, 05-09-2003 Graskop

We zijn beide alweer voor de wekker wakker. Om 7.00 zitten we op de veranda met een kopje thee en koffie te kijken hoe de kinderen op weg zijn naar school. Het ontbijt is wederom prima. De bus vertrekt om 9.00 en het is nog niet duidelijk waar we beginnen in verband met de mist. Op het programma staan; God's window, de Blyde rivier canyon, de drie Rondavels, de Potholes en de Pinakel. Het is helder genoeg om te beginnen bij Gods window. Na een korte maar toch pittige klim (is het onze conditie of het klimaat???)kwamen we op een prachtig uitzichtpunt midden in een stuk regenwoud. Hier heb je pas door hoe hoog we zitten. We staan op de rand van een klif en rest van het land ligt een paar honderd meter dieper. De volgende stop waren de Lisbon watervallen. De echte diehards liepen anderhalf uur om de onderkant van de waterval te zien. Jeroen is uiteraard gaan wandelen. Rudi had meer interesse voor de vele orchideeën en is halverwege om gekeerd om ze op foto te zetten. Op weg naar de drie Rondavels en de Blyde rivier canyon hebben we de eerste bavianen gezien!

Bij het uitzicht punt aangekomen stond een mooie koraal boom in bloei. Die moest natuurlijk op de foto! Er waren hier veel schoolkinderen die net zoveel interesse in ons hadden als wij in hen. Jeroen is daar al plassend bewonderd door een hele klas. Het was een beetje heiig maar de canyon was zeker indrukwekkend. Ook de Rondavels waren prachtig. Erosie doet mooie dingen! Hierna naar de Burke's lucky Potholes. Dit is de plek waar de Treur en de Blyde rivier samen komen. Ook hier heeft de erosie voor een prachtig landschap gezorgd. Wij waren even blij omdat we ons eerste vervet aapje hadden gespot. We hebben veel moeite gedaan om hem op de foto te krijgen. We keken wel even anders toen we naar de lunchplaats liepen en de apen waren niet op een hand te tellen waren! Na ons frietje met sap gingen we op weg naar de Pinakel. De lucht trok dicht en het begon zelfs een beetje te regenen.

We werden weer afgezet bij ons huisje en konden een paar uur onze eigen tijd indelen. We hebben de tassen weg gelegd en de jassen mee genomen om even in het dorp te gaan kijken. Op straat leek het wel feest. Er zaten zingende en klappende mensen in auto's. Het bleek weekend te zijn. Als eerste naar de Spar om eten en drinken te kopen. In een supermarkt krijg je een goed beeld van wat de plaatselijke bevolking eet. Er liggen kippenpootjes en koppen in de diepvries. Toen we de Spar binnen gingen was het buiten helder, toen we de Spar weer uitliepen was het potdicht. We zaten midden in een laag hangende regen wolk. We wilden nog pinnen maar we konden de overkant van de straat niet eens zien dus dat hebben we maar opgegeven.

Vanavond staat er een echt Afrikaans gerecht op het menu: "Potjie". Of te wel gestoofde struisvogelnek met rijst en sla. Hierna zijn we gaan slapen in ons eigen hutje met rieten dak!

 vorig verslag

 Volgende verslag