welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Pinguins

Dag 21, 22-09-2003, Kaapstad

Nog 1 keer vroeg opstaan! We vertrekken om 8.00 voor de kaaptour. Als eerste staan de zeehonden op het menu. Met een bootje vol japanners naar een rots vol zeehonden. De Japanners waren grappig met hun monddoekjes en desinteresse voor de omgeving en de zeehonden waren grappig met hun capriolen in en om de rots.

Hierna gingen we naar wijnlandgoed "Groot Constancia". De rit alleen al door dit gebied is prachtig. Op het landgoed wat rond gelopen in het zonnetje, het museumpje bekeken en bloemen gefotografeerd die bij ons alleen bij de duurdere bloemist te zien zijn. Hierna gingen we richting de kaap. Onderweg stopte we bij een stalletje waar ze echt heel mooie grote beelden verkochten! Als het in Nederland niet zou vriezen dan hadden ze geweldig gestaan in de tuin. En ze waren ook fantastisch geweest in de hal van de monumentale villa die we niet hebben…. Oftewel je wordt er hebberig van maar je kan er niets mee want je kan ze niet eens tillen….zucht. Als we later zo rijk zijn dat we niet weten wat we met ons geld moeten, dan rijden we er nog wel een keertje heen.

Bij de kaap hebben we eerst geprobeerd iets te eten. We waren gewaarschuwd voor de bavianen die je aanvallen als je iets te eten bij je hebt maar we hadden niet gerekend op de vogels die je brood uit je handen vliegen! We zijn met het kabelbaantje omhoog gegaan en zijn terug gelopen. Het is hier erg mooi! Het zonnetje schijnt maar het waait natuurlijk altijd behoorlijk bij zo'n landpunt. We zijn van de kaappunt naar kaap de goede hoop gelopen. Op de parkeerplaats beneden kregen we nog een voorbeeld te zien van agressieve bavianen. Als die met ontblote tanden op je afrennen dan laat je je eten echt wel los!. We hebben dus een baviaan een roomijsje en chips zien eten! Bij kaap de goede hoop konden we de klipdassies van redelijk dicht bij bekijken en fotograferen. Het zijn een soort grote cavia's

Op naar Simonstown voor de pinguïns. Toch best bizar, pinguïns in Afrika. Het is een compleet aparte soort die alleen hier voorkomt. Het is maar een klein gebied waar ze nog kunnen/ mogen leven en je loopt op vlonders tussen ze door maar het was wel leuk. Die beesten zijn gewoon grappig en mooi. Op weg terug naar Kaapstad moest Hannes de bus aan de kant zetten omdat we heel veel actieve walvissen zagen. Er zaten wel 8 walvissen in die baai en ze waren echt super dicht bij de kust! Een onbedoeld mooie afsluiter van de kaaptour.

Een vriendin van Jeroen woont in Kaapstad en we zijn uitgenodigd om bij haar te komen eten. Eileen komt ons ophalen bij het hotel en bij haar thuis ontmoeten we haar vriend Steve. Hij heeft voor ons gekookt en we hebben het de halve avond gehad over de verschillen en overeenkomsten van Zuid-Afrika en Nederland. Volgens Steve is het echt vreemd dat wij pizza eten met mes en vork! We hebben een gezellige avond gehad en zijn om 01.00 weer terug in ons hotel.

 vorige verslag

 volgende verslag