welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Radio

Dag 20, 21-09-2003, Oudtshoorn-Kaapstad

Vandaag gaat de reis via Franshoek naar Kaapstad.De rit naar Franshoek was echt bijzonder hobbelachtig. Daar hadden we niet op gerekend. De weg zag er namelijk wel heel goed uit. We klonken af en toe als een kermisattractie. Franshoek is de woonplaats van Koen. We konden daar allemaal wat rondlopen en een plekje zoeken om te lunchen. Er stond een jongen spulletjes te verkopen van ijzerdraad. Hij had zelfs een radio van ijzerdraad die het deed! Volgens de verkoper "waterproof! For on the beach". We hebben uiteindelijk een gekko bij hem gekocht omdat ie het zo leuk bracht.
Koen stond (op ons verzoek) ons bij de bus op te wachten met zijn honden. Hij had een puppy van een paar weken oud die echt aandoenlijk was en een leuke, dolenthousiaste dalmatiër

Het was nu tijd voor de wijnproeverij omdat we in de wijnstreek zitten. Aangezien wij allebei niet drinken hebben we dit onderdeeltje overgeslagen en dat halve uurtje benut om te genieten van het uitzicht. Wel van onder een afdakje want het druppelde weer. Er kwamen wat zure gezichten terug en niet iedereen vond het top wijntjes.

Het laatste stukje en dan zijn we op onze eindbestemming van de reis. Kaapstad! We zitten in een hotel vlakbij de zee. Eindelijk hebben we weer eens een twee persoonsbed en dat is wel zo leuk als afsluiter. We kunnen vanuit ons raam Robbeneiland zien. Helaas kunnen we er niet heen vanwege festiviteiten tijdens een nationale feestdag.
Met een aantal zijn we gaan eten bij een kleurrijk bistrootje een straat verderop. Het was lekker en gezellig

 vorig verslag

 volgende verslag