welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Cheetah aaien

Dag 19, 20-09-2003, Wilderness- Oudsthoorn

We vertrekken vanuit Wilderness richting Oudtshoorn. Daar worden we even uit de bus gelaten voor de nodige koffie en fotorolletjes en dan kan een dag vol excursies beginnen. Het zonnetje schijnt maar er waait toch nog een fris windje.

Als eerste gaan we cheeta's aaien. Hoe toeristisch en erg dit ook mag klinken, we keken er wel naar uit. Het was bij een soort dierentuin/ opvangcentrum voor katachtige. We kregen eerst een rondleiding langs de krokodillen en toen langs de katten. Cheeta's hebben het moeilijk in Zuid-Afrika vandaar dat ze er veel aan doen om er zoveel mogelijk te redden en weer vrij te laten in het wild. Voor zo'n 8 euro kan je een cheeta aaien en dat geld gaat naar de opvang van cheeta's. Het was niet zo zielig als het leek. De dieren hebben "werk"dagen en "vrije"dagen. Ze zitten dus om de dag in het aai-hok. In dit hok kunnen ze kiezen of ze naar de kant gaan waar de toeristen willen aaien of niet. En dat willen ze wel!!! Het zijn net hele grote aanhankelijke huiskatten. Ze gaan er echt voor liggen en spinnen keihard! Het was ook helemaal niet eng. Je vergeet bijna dat hij je met 1 klap enorm kan verwonden.
Hier hebben we ook gelunched en we konden kiezen uit verschillende gerechten met krokodillen vlees. En dat wilden we wel eens proeven. Het leek een beetje op kip. Misschien iets witter en het had niet echt een specifieke smaak. Best lekker.

Na de cheeta's was het tijd voor de struisvogelfarm. Het was ondertussen een lekker warm aan het worden. Eerst kregen we een uitleg over de geschiedenis van de struisvogelfokkerij en de eigenaardigheden van de dieren. Daarna kwam de rondleiding en konden we de beesten van alle kanten bekijken, kussen, aaien, voeren enz. Je kon er ook op rijden maar daar hadden wij wat moeite mee. In onze ogen beleven die beesten hier alleen maar angstige momenten van. We hebben ook een onderdeel van de struisvogel ontdekt die ronduit smerig is en die we liever niet hadden gezien. Voor de rest zijn het gekke beesten met mooie ogen en zachte nekken.

Na de struisvogels waren de Cangoo grotten aan de beurt. Het is jammer om te horen hoeveel er vernield is door toeristen. Echt om je voor te schamen. Hoe komen mensen op het idee om een stalactiet van miljoenen jaren af te breken om mee naar huis te nemen?? We hebben dus vooral moeten horen hoe mooi het vroeger was. En het is nu al een behoorlijk indrukwekkende grot!

We kwamen aan bij een lodge waar we duidelijke instructies kregen om de deur zo min mogelijk open te houden in verband met kruipende beesten….. of te wel, slangen! Dat was een waarschuwing die voor Rudi niet herhaald hoefde te worden. Het beeld stond gelijk op het netvlies gegrift.
Koen had ons toegezegd dat we bij deze lodge de lekkerste maaltijd van de reis zouden krijgen en hij had absoluut gelijk! We hebben de lekkerste struisvogelbiefstuk ooit op! Daar kan geen koeienbiefstukje tegen op! Wat een malsheid. En het toetje was ook al geweldig.

Rudi was voor het eerst niet heldhaftig. Jeroen heeft het huisje dus eerst aan een slangeninspectie onderworpen voordat zij het huisje betrede. Dan maar geen held!

 vorige verslag

 volgende verslag