welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Geweldig!

Dag 18, 19-03-2003, Wilderness

We hebben geen positieve verhalen gehoord over het uitstapje van deze ochtend dus we gaan niet mee. Treintjes vinden we niet bijzonder interessant. Hierdoor kunnen we weer lekker op ons gemakje doen. We hadden dus nog lekker de tijd om een beetje naar de zee te zitten turen in de hoop een walvis te spotten. Het is vandaag wel bewolkt maar het lijkt droog te blijven. Ook is de zee kalmer dan gister dus dat is fijn als je er met een bootje op wilt.

We worden in Knysna afgezet om wat te winkelen terwijl we wachten op de mensen die wel met het treintje zijn gegaan. Echt heel erg enthousiaste lijken de meeste niet dus we hebben geen spijt dat we niet zijn meegegaan. In Knysna heb ik een mooi masker gekocht en heel veel geweldige kralen zodat ik thuis nog meer kettingen kan maken….!!

We vertrekken naar Plettenberg om walvissen te gaan kijken. De primatours worden uitgedeeld want niemand wil dit spektakel missen door misselijkheid. Wij zitten in de eerst boot met twaalf man. De boot moet over de branding gelanceerd "worden" het klinkt spectaculairder dan het was. Maar wel grappig. Vol spanning zitten we om ons heen te kijken. Dit is toch wel een van de hoofdredenen dat we deze reis hebben uitgekozen dus we vinden het best spannend. Uiteindelijk vinden we twee walvissen die we van heel dichtbij kunnen benaderen en die veel aan de oppervlakte zijn. Geweldig! Ze zijn op een gegeven moment zo dicht bij dat ik de camera met de telelens aan de kant moet leggen want ze vallen uit het beeld. We krijgen mooi de vinnen te zien en de koppen. Ook nog een paar mooie momenten met grote spuit wolken. Een staart zit er echter niet in. Op een gegeven moment is het feest over en moeten we de camera's weer goed opruimen voor de tocht terug. En je raad het al, een pracht staart!!! Jammer dan maar geen foto, we hebben hem wel gezien!

 vorig verslag

 volgende verslag