welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Walvis

Dag 17, 18-09-2003, Graaff reinet -Wilderness

Vandaag weer een stukje in de bus. Het eerste deel is weer redelijk saai. Ik hou niet zo van kale vlaktes maar Jeroen vind dat juist prachtig. Na twee uur werd het groener en bergachtig. We komen ook langs een hoop struisvogel boerderijen. We hebben een lunchstop in George. Dit onooglijke moderne winkeleiland heeft wel een lekker visrestaurant dus we hebben heerlijke garnalen op.

Anderhalf uur later zijn we in Wilderness. Als de weg een bocht gaat maken om parallel te gaan lopen aan de zee verteld Koen dat hier veel walvissen worden gezien. Bij het eerste glimpje van de zee is het gelijk raak! Dit is wel echt toevallig. Onze eerste Walvis!
Ons hotel ligt aan zee een het is redelijk weer dus er zijn een paar mensen zo gek dat ze een duik willen nemen. Jeroen is een van die gekken. Ik sta met een paar anderen op het strand er foto's van te maken. Tja, iemand moet dat toch doen? Het is behoorlijk koud dus het heeft wel wat weg van de nieuwjaarsduik. Snel er in en nog sneller er weer uit.

We vinden haaieneieren en zien hoe hermiet kreeftjes stukken uit een kwal eten. In de verte zien we onze tweede walvis en we lopen met hem mee terug richting hotel. Hij laat ook nog even zijn staart zien.

's avonds gaan we met John en Mirella wat eten in de irish pub die bij het hotel hoort. We kijken allemaal uit naar morgen. Dan gaan we met een bootje het water op om walvissen te kijken. Na het eten gaan we nog even buiten op het bankje zitten en naar de zee luisteren.

 vorig verslag
 
 volgende verslag